Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Hlavou dolů

Neboli adrenalin, který vás poučí

Neboli adrenalin, který vás poučí

Neboli adrenalin, který vás poučí

Značka Peugeot v ČR se stala strategickým partnerem projektu Road Safety Autoklubu ČR. Jedná se o iniciativu usilující o snížení nehodovosti a posílení prevence dopravních nehod. Peugeot si uvědomuje, že auta kromě komfortu, praktičnosti, svobody pohybu, takřka neomezeného cestování, zábavy… a spousty dalších plusů přinášejí i své negativní stánky jako znečištění životního prostředí a dopravní nehody.

Problematice ochrany životního prostředí se Peugeot věnuje už několik desetiletí. Věděli jste například, že už vysázel miliony nových stromů v samotném srdci deštného pralesa v Amazonii? Strategií posledních let, které se Peugeot intenzivně věnuje, je také elektrifikace. V současné době si můžete pořídit téměř jakýkoli model značky Peugeot vybavený elektrickým nebo plug-in hybridním motorem. Do roku 2025 bude mít Peugeot takto pokrytou kompletní modelovou řadu osobních i lehkých užitkových vozů.

Pojďme ale k druhé stinné stránce motorismu, k dopravním nehodám. V této oblasti značka Peugeot zvolila partnerství s tím nejpovolanějším, s Autoklubem ČR. Ten prostřednictvím projektu Road Safety pořádá vzdělávací kurzy pro různé věkové skupiny a profese. V současné době například školí záchranáře a zdravotníky. Obsahem těchto kurzů je zejména zvládání krizových situací jako nouzové brzdění, vyhýbací manévry, zvládnutí smyku apod.

Určité aktivity jsou ale přístupné i pro širokou veřejnost. Jedná se zejména o otočný simulátor. Chcete-li si vyzkoušet, jaký je to pocit, když se s vámi převrátí vozidlo, brzy budete mít příležitost. A vezměte i vaše děti, protože po této zkušenosti budete mít jistotu, že už se v autě nikdy nezapomenou připoutat bezpečnostním pásem. Více informací najdete zde na webu road-safety.cz

Sdílet