Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

V Liberci vítězí Ulrike Schwalbe

Unikátní seriál nočních běhů je konečně zpět. NN NIGHT RUN poskládal nově letošní kalendář a závodit se začalo osmého srpna v Liberci. Další města budou následovat v týdenním intervalu.

Unikátní seriál nočních běhů je konečně zpět. NN NIGHT RUN poskládal nově letošní kalendář a závodit se začalo osmého srpna v Liberci. Další města budou následovat v týdenním intervalu.

V Liberci si dvě vítězství připsala Ulrike Schwalbe

 

Unikátní seriál nočních běhů je konečně zpět. NN NIGHT RUN poskládal nově letošní kalendář a závodit se začalo osmého srpna v Liberci. Další města budou následovat v týdenním intervalu.

 

Nejprve jako vždy závodily děti, v sobotní podvečer jich v rámci závodu 211 KIDS CUP ve sportovním areálu Vesec startovalo skoro 100 dětí rozdělených do pěti kategorií, vždy byli ještě zvlášť hodnoceni chlapci a dívky. Pak už se po rozcvičce vydali na trať účastníci závodu NUTREND FAMILY RUN. Do nesoutěžního běhu ještě za denního světla nastoupily často celé rodiny a akci si užily.

 

Ve čtvrt na devět večer se už ozval startovní výstřel pro charitativní AVON BĚH. Nejrychlejší z nich byl Daniel Koller, která běhá pro hospic Most. Kopcovitou trasu zvládl v čase 18:58.92. Druhý v cíli byl vítěz kategorie do třiadvaceti let Filip Bulušek z Motoklubu Loukov, na první místo ztratil šestnáct vteřin. Půl minuty za vítězem pak finišoval Jan Kocián, třetí celkově.

 

Sedmý byl v čase 21:35.01 vítěz kategorie nad čtyřicet let Tomáš Soukup (AC GoMango-Högner). Ten přesně o vteřinu porazil známou účastnici závodů ze seriálu innogy WINTER RUN, kterou byla vítězka žen Ulrike Schwalbe z ASC Marktrodach. Čtrnáctá celkově byla Adéla Johanová z Jilemnice, druhá žena a vítězka kategorie do třiadvaceti let. Doběhla hned před svým otcem, druhým v kategorii nad čtyřicet let. O další pozici zpět pak byla Anna Heidrichová (Novovesan), třetí zástupkyně něžného pohlaví a druhá v nejmladší kategorii. Jelikož vítězka byla nad čtyřicet let, brala čtvrtá žena v cíli, Kateřina Emingerová z Night Run Team, zlato v kategorii žen.

 

Hodinu po startu charitativního závodu se na trať už pod rouškou tmy a za svitu čelovek vydali účastníci závodu na deset kilometrů, který nesl název NN NIGHT RUN. Na čele více než sto padesáti běžců a běžkyň byla trojice Karel Valenta (innogy), Tomáš Volf (Runbo Team Liberec) a Miloslav Petrášek (Luční Bar), kteří si v tomto pořadí také rozebrali stupně vítězů v kategorii M40. Vítěz zvládl kopcovitou trasu v čase 38:47.60, jeho soupeři ztratili necelých sedm, respektive dvanáct vteřin. Čtvrté místo celkově stačilo k vítězství mezi třicátníky Janu Čížkovi z AC Slovanu Liberec. Zaběhl čas 40:21.91. Druhé místo si ve svém dalším startu v rozmezí ani ne dvou hodin připsal Filip Bulušek a na stupních vítězů je doplnil Jaroslav Krejčí. Dvanácté místo si připsal vítěz kategorie M50 Vladislav Rozsypal (STS Chvojkovice Brod) v čase 43:12.16.

 

I svůj druhý liberecký start pak proměnila ve vítězství Ulrike Schwalbe, čas 44:57.10 jí stačil na šestnácté místo mezi muži. Podobně jako v závodě mužů, i mezi jejich protějšky dominovaly závodnice v kategorii Z40 – druhá byla Monika Drapáková a třetí Katarína Třísková. Jen pár vteřin za ní doběhla Andrea Kaštánková (Nutrend andula_v_behu), která se ke zlatu v kategorii 15 – 39 let musela prokousávat z hloubi startovního pole. „Konečně to vyšlo a jak se říká, cinklo to. Největší radost mám asi z toho, že do kopce jsem fakt šlapala a předběhla dost běžců,“ sdělovala po závodě na facebooku.

 

Jednasedmdesátá celkově byla vítězka kategorie Z50 Anita Veselá z SDH Chloumek, zaběhla hezký čas 55:41.70. Do nejlepší stovky se vešel i vítěz šedesátníků Jiří Havlín z Ústí nad Labem. Čas 57:04.88 mu stačil na devětaosmdesáté místo celkově.

 

Návrat na tratě po delší pauze se vydařil a seriál se nyní stěhuje do Mostu, kde se poběží již za týden. Další týden poté se běžci a běžkyně sejdou v Brně. V září a říjnu proběhnou původně plánované závody v Praze, Českých Budějovicích a Olomouci a na úplný závěr budou Hradec Králové a Ostrava, původně plánované na jaro. Do toho ještě NEON RUN PRAHA, ŠKODA FIT PŮLMARATON a ZOOMBIE RUN – je jasné, že pořadatele se v dalších dnech nudit nebudou. „Bude toho trochu více, ale jsme rádi, že se můžeme potkávat, běhat a závodit,“ usmál se závěrem šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel.

Sdílet

Galerie