Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Chladné počasí noční běžce neodradilo

V polovině dubna v Ostravě odstartoval letošní ročník seriálu NN NIGHT RUN. Druhý nejoblíbenější běžecký seriál v Česku opět přivítal stovky sportovců od dětí až po veterány.

V polovině dubna v Ostravě odstartoval letošní ročník seriálu NN NIGHT RUN. Druhý nejoblíbenější běžecký seriál v Česku opět přivítal stovky sportovců od dětí až po veterány.

 

I když počasí ještě dopoledne vypadalo všelijak, před polednem se oblačnost protrhala a teploty lehce pod deset stupňů lze označit za pro běh ideální. Komu by však bylo přeci jen chladno, ten mohl zavítat do stanu hlavního partnera NN. Bylo tam příjemné teplo, aktivity pro děti, fotokoutek a nejen to. Před závody pak nechyběly již tradiční společné rozcvičky a na trať Family Runu se vydalo úctyhodných tři sta startujících. Sto dvacet dětí se už před tímto nesoutěžním během utkaly v dětských závodech.

Pak už se ale na startu začali řadit běžci a do potemnělé Ostravy se v osm večer rozeběhlo více než šest stovek účastníků AVON Běhu pro zdravá prsa. Nejrychlejším z nich nakonec byl Robert Němeček z klubu Moravští šašci, který pět kilometrů uběhl za 17:28.55, necelých deset vteřin za ním byl nejrychlejší běžec do 23 let, Michal Gaura.

Skvělým výkonem se prezentovala Petra Vašinová z Nutrend Teamu, tradiční účastnice závodů po taktovkou Tomáše Pavla. V čase 17:45:43 doběhla třetí celkově, na dohled absolutnímu vítězovi. Z jejího výsledku měl radost i nový maskot Nutrendu, Streeťáček. Tentokrát byl vítězem i čtvrtý běžec v cíli, Kai Witzlack-Makarevich (SC DHfK Leipzig/Triathlon) vyhrál v čase 18:04.74 kategorii M40+.

Pro úplnost je třeba dodat, že nejrychlejší v rodinných týmech byl Jiří Žůrek z JOF X-teamu Ostrava, mezi ženami na 40 let vyhrála Hana Fialová v čase 21:42.36 a solidní výkon předvedla i Nikol Baladová z Atletiky Poruba, v čase 22:56.38 vítězka dívek pod 23 let.

Ve tmě už pak závodili běžci na deseti kilometrech. Po necelých deseti kilometrech v cíli rozhodovaly vteřiny. Vítězný Adam Gaura doběhl v čase 34:45.13, o necelých sedm vteřin zpět byl cyklista Daniel Filip (CK Continental Frenštát pod Radhoštěm) a pouze o dalších pět vteřin pomalejší byl Jan Kočíb ze Štefko Running Teamu, vítěz čtyřicátníků.

Vítěz kategorie M50, Radomír Březina z BK Ludgeřovice, doběhl celkově dvanáctý v čase 39:41.50 a za jeho zády finišoval Němeček, který si po výhře na „pětce“ dal ještě dvojnásobnou vzdálenost. Podobně jako při Winter Runech, i v některých nočních bězích bude letos zřejmě populární zvolit si jako výzvu běžet dva závody. V Ostravě závody startovaly hodinu po sobě, tak to šlo. Šedesátníky pak vyhrál v čase 43:12.62 Petr Šmejkal z X-Trailu Orlová.

Mezi ženami byla nejrychlejší Lucie Olejníčková z klubu Mattoni FreeRun Olešná, doběhla v čase 44:39.98, vítězka kategorie Z30 Nadya Herashchenko pak zaběhla čas 45:11.76 a nejrychlejší v kategorii Z50, Jana Picmousová z Mattoni Freerun, si připsala čas 53:11.73. Desítku dokončilo více než dvě stě padesát běžců a běžkyň.

První závod se tak vydařil a pořadatelé se už těší na další závod, kterým bude za dva týdny „domácí“ NN Night Run v Hradci Králové. Startuje se tradičně na Velkém náměstí a díky tomu, že „pětka“ startuje až v půl deváté, užijí si noční běh se vším všudy nejen běžci na deseti kilometrů, ale prostě všichni. Tak si nezapomeňte čelovku.

Sdílet

Galerie