Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Jáchym Kovář v Praze zlomil rekord

Jáchym Kovář přepsal rekord a Petra Vašinová doběhla hned za prvními dvěma muži.

Jáchym Kovář přepsal rekord a Petra Vašinová doběhla hned za prvními dvěma muži.

Jáchym Kovář v Praze zlomil rekord na desetikilometrové trati

Jáchym Kovář přepsal rekord a Petra Vašinová doběhla hned za prvními dvěma muži. Takový výsledek přinesly závody, které na Letnou přivedlo přes 1500 běžců, běžkyň i běhajících dětí. To vše pouhý týden poté, co se  v těchto místech přepisovala hodnota světového rekordu v ženském půlmaratonu.

 

Nejprve ale jako vždy běhaly děti v rámci závodů 211 KIDS CUP. I v Praze jich tentokrát bylo více než sto, přes padesát jich přitom bylo v nejmladší věkové kategorii. Některé z nich přitom třeba zrovna odstartovaly úspěšnou běžeckou kariéru. „Včera si dcerka zaběhla svůj prví závod. A zatím to vypadá, že se jí  to líbí. Už dnes se ptala, kdy půjdeme na další závod,“ napsala v neděli na facebook Lucie Arya Kulišníková. Pak se na trať vydaly další děti, tentokrát však  v doprovodu rodičů zdolali dva a půl kilometrovou trasu nesoutěžního NUTREND FAMILY RUN.

Ve  tři čtvrtě na sedm večer už začala rozcvička na charitativní pětikilometrový AVON RUN. O půl hodiny později se zdánlivě nekonečný had stovky účastníků dal do pohybu. Někdo si sundal roušku, které byly ještě na startu povinné, někdo běžel i závod s ní, bezpečnostní opatření týkající se koronaviru zkrátka nikdo nebral na lehkou váhu. 

Pětikilometrovou trať pak proběhl nejrychleji Tomáš Vocetka z adidas Runners Prague, jeho čas 17:31.29 byl o více než čtyřicet vteřin lepší než výsledek druhého v cíli, Matěje Machytky z NN2020. Na stupních vítězů je doplnil další běžec v kategorii M, známý Richard Bednář (Night run team, CEPro team), zaběhl čas 18:28.99 a byl ani ne o deset vteřin rychlejší než Jiří Rypka, další tradiční účastník v barvách Night Run Teamu. Mezi běžci do třiadvaceti vyhrál David Politzen z SDH Srubec, v mužích nad čtyřicet let pak nenašel přemožitele Rober Pepperný. 

Mezi něžnějším pohlavím byla nejrychlejší Jana Pekařová z TJ Turnov, vítězka kategorie do 23 let zaběhla čas 19:07.21 a umístila se na šestém místě celkově, jen pět běžců z elitní kategorie M bylo před ní. Nejrychlejší ženou byla Myriam Casta, ve veteránkách vyhrála Katarína Třísková. 

Závod na deset kilometrů vyhrál stejně jako předloni Jáchym Kovář (MIZUNO TEAM), který je letos se skvělé formě.  Časem 33:25.98 nejen že vylepšil o dvacet vteřin svůj předchozí čas, zároveň ale také stanovil nový rekord NN NIGHT RUN. Druhý Dominik Chlupáč reprezentující mySASY ztratil téměř dvě a půl minuty. 

Třetí už byla nejrychlejší žena, Petra Vašinová z Nutrend Teamu v Praze zaběhla čas 37:43.61. Skvělý výkon přitom zaběhla i Daniela  Treglerová, druhá v ženách a osmá celkově, její čas byl 40:45.30. Za jejími zády dobíhal Vladislav Rozsypal (STS Chvojkovice Brod), v čase 40.58.93 vítěz padesátníků. Mezi čtyřicátníky vyhrál Pavel Moravec, v šedesátnících Pavel Dušek (ASB). Mezi ženami  jsou jména vítězek Martina Pohořelá (#gladiatorraceteam) a Hana Lacinová z klubu NN2020. 

Závod v Praze tak mají pořadatelé za sebou, po nesoutěžním NEON RUNu se do hlavního města vraceli po krátké přestávce. „Jsme rádi, že jsme závody i přes koronavirovou situaci zvládli uspořádat. Musím poděkovat všem běžcům, kteří byli naprosto skvělí a dodržovali veškerá nařízení,“ zhodnotil šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel. Zároveň všechny pozval do Českých Budějovic, kde by měl seriál NN NIGHT RUN třetího října pokračovat. Ještě týden před tím si ale  mohou tradiční účastníci zaběhnout půlmaraton a to v Plzni, ŠKODA FIT PŮMARATON je ideální šancí zlepšit si osobní rekord.

 

Akce úspěšně proběhla za finanční podpory:


praha logo   Praha 7

 

Sdílet

Galerie