Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

NIGHT RUN LIBEREC

JANA PEKAŘOVÁ VYHRÁLA, CO SE DALO

JANA PEKAŘOVÁ VYHRÁLA, CO SE DALO

JANA PEKAŘOVÁ VYHRÁLA, CO SE DALO

 

Unikátní běžecký seriál NN NIGHT RUN pokračoval druhým dílem v Liberci ve Vesci. S trochou nadsázky se říká, že v tomto městě buď prší nebo je to do kopce. Déšť se závodům pod taktovou Tomáše Pavla vyhýbá, z kopce do kopce ale některé z tratí byly. Závodníkům to však vesměs nijak nevadilo.

 

Celý program začal jako vždy Alexovou velkou cenou pro hendikepované. Potom běhaly děti v rámci KIDS CUPu, který se spojil s projektem Kuře pomozte dětem. Na trať se vydala zhruba stovka dětí a nejen pro ně byly k dispozici zdarma skákací hrad, malování na obličej i cukrová vata. Značný zájem byl tradičně také o NUTREND FAMILY RUN, kde zdaleka ne všechny rodiny běžely, někteří pojali akci jako procházku za krásného počasí.

 

Za šera se pak na pětikilometrovou trasu Běhu proti rakovině prsu vydalo více než tři sta běžců a bežkyň, z nichž nejrychlejší byl pořadatelům dobře známý Jan Bielik z klubu Rozběháme Česko. Kopcovitou trasu zvládl za 18:39.99, druhý byl v čase 19:01.27 vítěz nejmladší kategorie Matěj Šťovíček z Hvězdy Pardubice. Třetí celkově pak finišovala ve vynikajícím čase 19:12.82 Jana Pekařová z TJ Turnov, vítězka Z23.

 

I čtvrtý v cíli byl vítězem své kategorie a sice Vladimír Kolář z RunBo Team Liberec ve čtyřicátnících. Skvělý výkon převedla i Michaela Čípová (Rozběháme Ústí nad Labem), vítězka kategorie Z a sedmá celkově v čase 21:21.20. Mezi ženami nad čtyřicet let brala zlato Jana Jarošová z KSM Hrádek (22:51.28) a rodinné týmy vyhráli  Zadražilovi.

 

Zatímco pět kilometrů se dalo ještě zvládnout bez čelovky, desetikilometrový NN NIGHT RUN už byl nočním závodem se vším všudy. Trasu nejrychleji zvládl Tomáš Preissler a to v čase 36:33.84. Druhý byl Martin Pekař (Lesní panovníci), který ztratil necelých padesát vteřin a třetí Jakub Skalka, jeho čas byl 37:52.23.

 

I na této trati byl čtvrtý vítěz čtyřicátníků a to v čase 27:55.37 Václav Seifert z SPK SLAVIA Liberec. V kategorii M50 nikdo neměl na Miloše Vodrážku (Běžci Most), v jeho případě stopky ukázaly 43:12.45. Mezi šedesátníky byl nejrychlejší Pavel Dušek (Dušek kuchyně Brandýs), jehož čas byl 46:00.60.

 

Druhé vítězství během jednoho večera si připsala Jana Pekařová, na desítce byla nejrychlejší ženou v čase 40:27.59 a jen šest mužů doběhlo před ní. Druhou ženou a první v kategorii Z40 byla Martina Mazáčová z NN Night Run Teamu (46:46.64). Mezi padesátnicemi nenašla přemožitelku Jitka Zemanová z Bakova nad Jizerou (58:03.34).

 

Stejně jako v jiných městech, i závod v Liberci provázela skvělá atmosféra. „Jak pětka, tak i desítka byly parádní. I přes trochu náročnější trať to bylo super,“ zhodnotil závodní večer Vojtěch Láska. Spokojeně se  usmíval i šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel. „Bylo krásné počasí, bohatá účast zejména na pětce a teď už se těšíme za týden do Hradce Králové. Tam to všechno před devíti lety začalo,“ pozval běžce na další díl seriálu. Ve východočeské metropoli se běží už 23. dubna.

Sdílet

Galerie