Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Oblíbený Most nezklamal.

Letní prázdniny a NN NIGHT RUN v Mostě, to prostě patří k sobě a nejinak tomu bylo v letošním trochu zvláštním roce.

Letní prázdniny a NN NIGHT RUN v Mostě, to prostě patří k sobě a nejinak tomu bylo v letošním trochu zvláštním roce.

Letní prázdniny a NN NIGHT RUN v Mostě, to prostě patří k sobě a nejinak tomu bylo v letošním trochu zvláštním roce. 

Celý seriál se totiž v srpnu sice rozjíždí, oblíbený závod na severu Čech ale ani letos nezklamal. 

Celý program opět začal závody dětí v rámci 211 KIDS CUPu, kde byl zejména mezi nejmladšími závodníky a závodnicemi obrovský zájem o běh – přihlásilo se téměř padesát dětí do šesti let. V ostatních kategoriích se však na start také postavilo hodně startujících. „Děti nás svým zájmem potěšily, byla radost sledovat jejich závody,“ potěšilo šéfa organizačního týmu Tomáše Pavla.

 

Plné náměstí, počasí jako na objednávku a skvělá atmosféra doprovázely také nesoutěžní NUTREND FAMILY RUN, kde nešlo o dosažené časy, ale o skvělou zábavu a radost s pohybu, někdy i o hezkou medaili v cíli. To vše často s rodiči nebo naopak s dětmi. O čas vůbec nešlo, pár kilometrů ale i chůzí zvládli všichni přinejhorším za několik desítek minut.

 

O vteřiny pak už bojovali běžci a běžkyně na tratích o délce pět a deset kilometrů. První z nich v rámci závodu AVON BĚH s charitativním podtextem vyběhli na trať v půl deváté večer. Nejrychlejší ze všech byl domácí Aleš Filingr z AK Most, jeho čas 17:04.84 byl o téměř půl minuty lepší než výsledek druhého Dominika Chlupáče (SportObchod.cz), na stupních vítězů je doplnil Jakub Patúc z TJ VTŽ CHOMUTOV, ten zaběhl 17:46.49. Mezi závodníky do třiadvaceti let byl nejrychlejší Jakub Ihnačinec (Krušnoman TT Litvínov) v čase 18:12.64, mezi veterány naopak  dominoval v čase 21:00.26 Zdeněk Jahoda z BK BĚKODO TEPLICE.

 

Mezi ženami excelovala Simona Nekolová (SportObchod.cz), která vyhrála díky času 20:07.51. Jen o pár hodin dříve přitom závodila na atletickém mítinku Masters Europa 2020 Lovosice, kde vyhrála půlmaraton. Druhou ženou a zároveň vítězkou kategorie Z23 byla Marcela Butalová, její čas byl 21:11.10. Třetí ženou v cíli pak byla známá tvář Ivana Vávrů (TJ VTŽ Chomutov), která byla od druhého místa jednadvacet vteřin. Solidní výkon předvedla i Jana Fílová, s časem 22:29.74 vítězka veteránské kategorie.

Na dvojnásobnou trať se vydalo méně závodníků než na „pětku“, i tak ale byl pohled na více než dvě stě čelovek pohybujících se nočním Mostem fascinující. Na čele byl s poměrně velký náskokem Jakub Stejskal, vyhrál v čase 36:04.53. O necelé dvě minuty později finišoval Michal  Zbuzek ze Sweepsportu a třetí doběhl po 38:24.14 Miroslav Matěcha z Teplic.

 

Nejrychlejší padesátník trochu kuriózně porazil nejlepšího z čtyřicátníků. Pavel Tall (Pivovar Moucha) byl šestý absolutně a běžel čas 29:33.01, David Matěcha z TJ Hvězda Trnovany byl sice jen o jednu pozici zpět, jeho čas ale už byl nad  čtyřicet minut, 41:41.40. V kategorii M60 pak byl nejrychlejší Josef Gombita z Marathon sportu v čase 50:34.05.

 

Nejrychlejší ženou byla Petra Bulecová z Hopman Teamu, zaběhla čas 43:53.76,  druhá byla Olga Kantová (SPONA Teplice) v čase 45:19.22, bronz brala za čas 46:22.47 Anna Hovořáková, vítězka nejmladší věkové kategorie. Mezi závodnicemi v kategorii Z50 pak vyhrála domácí Blanka Bašová, její čas byl 1:03:07.04. Jedna dáma byla i v další věkové kategorii, Božena Havlenová z Rozběháme Most zvládla deset kilometrů za 1:07:43.85 a nechala za svými zády celou řadu mladší soupeřek i soupeřů.

 

Seriál NN NIGHT RUN nyní navštíví moravskou a poté i českou metropoli. Hned příští sobotu se poběží další díl seriálu v Brně a o týden později zavítá do Prahy nesoutěžní KOTEX NEON RUN. I tam si ale ryzí závodníci přijdou na své – čtvrtý závod letošního seriálu NN NIGHT RUN se na  Letné poběží už 12. září. „Startovních čísel je zatím dostatek, ale Praha bývá nejoblíbenějším závodem a letos je vzhledem k situaci o běžecké závody velký zájem. Proto bych s přihláškou příliš neotálel,“ usmál se závěrem Tomáš Pavel.

Sdílet

Galerie