Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Petra Vašinová byla ze všech nejrychlejší

Seriál NN NIGHT RUN dohání ztrátu z letošního jara, má za sebou třetí závod během tří víkendů.

Seriál NN NIGHT RUN dohání ztrátu z letošního jara, má za sebou třetí závod během tří víkendů.

NIGHT RUN BRNO: Petra Vašinová byla ze všech nejrychlejší

Seriál NN NIGHT RUN dohání ztrátu z letošního jara, má za sebou třetí závod během tří víkendů. V Brně byly nejrychlejší dobře známé tváře Richard Bednář a senzačně Petra Vašinová.

 Sedmý ročník přilákal na tradiční místo k areálu Komec na jihu moravské metropole nejen dospělé, ale i děti. Těch do šesti let běželo v rámci 211 KIDS CUP bez jednoho padesát a na desítky se počítali i jejich starší vrstevníci. Dětské závody pak provázelo příjemné počasí pozdního léta, a i když jsou ve výsledcích zvlášť chlapci a dívky, na trati si často vůbec nic nedarovali.

Zatímco odpoledne bylo prosluněné, více než tři stovky závodníků a závodnic na pětikilometrovém AVON RUN za zdravá prsa vybíhali za slabého deště. Cílem proběhl jako první Richard Bednář, který se v Brně vrátil na závody pod taktovkou Tomáše Pavla, čas 18:22.69 byl jasně nejlepší. Přihlásil se ale do rodinných týmů, kde jasně vyhráli. Vítězství mezi muži tak bral Jiří Rypka z Night Run Teamu, další dlouholeltý účastník závodů NIGHT RUN a WINTER RUN. Jeho čas byl 19:12.91, o tři a půl vteřiny pomaleji běžel další vítěz, a to mužů do třiadvaceti let David Politzer (SDH Srubec).

Čtvrtý byl Jindřich Bětín (GEOHUNTER) a hned za ním dobíhal jeho otec Miroslav (J.E.M.M – Team Bětíci), vítěz kategorie nad čtyřicet let. Na třináctém místě celkově v čase 22:46.29 doběhla Veronika Miková (Mika training), vítězka žen. O necelou půlminutku později pak finišovala Kateřina Prossrová, vítězka veteránské kategorie. Vítězka žen do třiadvaceti let, Veronika Benešovská, běžela čas 27:07.19.

Loni Petra Vašinová z Nutrend Teamu zvládala vyhrát mezi ženami i dva závody během večera – nejdříve pětku a pak i desítku, kdy závodila i s odpočatými muži. Letos se zaměřila na dvojnásobnou distanci a vyhrála nejen mezi muži, ale také celkově. S časem 37:55.79 prostě neměla konkurenci. O jedenáct vteřin porazila nejrychlejšího muže Lukáše Chrásta (Running Zone Brno) a na další pozici pak doběhl vítěz pětky Richard Bednář, jeho čas byl 38:42.58. Že byly tentokrát ženy pořádně rychlé dokazuje čtvrté místo celkově Janky Mácsaiové, která se jen o 82 setin vteřiny nedostala pod čtyřicet minut. Přesně o dvě vteřiny později doběhl Evžen Popov, vítěz padesátníků.

V kategorii Z40 nenašla přemožitelku Lenka Butorová (NN2020), finišující v čase 44:27.85, ze stejného klubu byla i Hana Lacinová, s časem 53:13.51 vítězka Z50. Kategorii Z60 pak s časem 57:44.65 vyhrála Dagmar Dvořáčková z AC Moravské Slavie Brno. Nejrychlejší šedesátník pak byl Bohumír Dostál (innogy) v čase 1:02:52.86. Desítku doběhlo přesně dvě stě běžců a běžkyň.

 

Závodníky nyní čekají tři týdny pauzy, nemusí ale sedět doma. Už v poslední srpnovou sobotu se totiž v Praze koná divoký a šílený zářící neonový zážitek. NEON RUN na pět kilometrů nebude o rychlosti, ale o tom užít si běh, spřátelit se a v cíli si pověsit na krk medaili s jednorožcem. „NEON RUN je zážitek, na trať zvu i ty, kteří jinak nejradši útočí na co nejlepší čas. Mohou si zkusit zážitkový běh, třeba je to bude bavit více než bojovat o každou vteřinku. A když ne, za dva týdny se do Prahy vrátíme,“ usmál se šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel s tím, že právě v hlavním městě na Letné bude další zastávka seriálu NN NIGHT RUN 2020.

 

Akce proběhla za finanční podpory statutárního města Brna.

 

Brno logo

Sdílet

Galerie