Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

NN NIGHT RUN je zpět

V Hradci Králové byl nejrychlejší Kovář

V Hradci Králové byl nejrychlejší Kovář

NIGHT RUN je zpět, v Hradci Králové byl nejrychlejší Kovář

 

Netradičně uprostřed prázdnin se sešly noční šelmy, aby si zaběhli závod NN NIGHT RUN v Hradci Králové, který byl kvůli pandemii koronaviru přesunutý z dubnového termínu.

 

V první srpnovou sobotu vyšlo počasí na jedničku a jako vždy nejdříve běhaly děti v rámci 211 KIDS CUPu. Pro medaili s medvídkem si doběhlo přes 100 dětí,  třeba jen v nejmladší kategorii do šesti let se na startovní čáru postavilo jednatřicet malých závodníků. Následně se mohly do sportovních aktivit zapojit celé rodiny a vyrazit na dvoukilometrovou trať NUTREND FAMILY RUN. Ani tentokrát neběželi všichni, někdo pojal nesoutěžní běh jako procházku městem.

 

Následně se už ale začalo závodit o každou vteřinku. Nejprve se na start postavili účastníci charitativního závodu AVON BĚH za zdravá prsa na pět kilometrů. Trať vedoucí z Velkého náměstí po obou březích Labe i jeho soutoku s Orlicí, kde nechyběly ani schody nejrychleji proběhl Marek Žampach závodící za Fénix sport Blansko, jeho čas byl 19:20.53. Jen o dvacet vteřin za ním doběhl Lukáš Hruška, který zároveň vyhrál kategorii do do třiadvaceti let. Třetí v cíli byl Martin Pisar z Teamu CykloTrener (19:51.94), dobře známý ze závodů pod taktovou Tomáše Pavla.

 

Na čtvrtém místě doběhla nejrychlejší žena, kterou byla Jana Pekařová z TJ Trutnov, ta si připsala čas 20:21.46.  Jelikož byla v kategorii do třiadvaceti let, mohla díky času 21:27.93 na nejvyšší stupínek vystoupat i Barbora Zoubková z Hvězdy Pardubice. Co se týká veteránských kategorií, mezi muži nad čtyřicet let byl nejrychlejší Martin Vrba (Běhámespolu.cz) v čase 22:47.80, mezi ženami tento úspěch zaznamenala Eva Vejběrová v barvách Nightrun, měla čas 24:39.62.

 

Na start deseti kilometrů se pak kromě dalších téměř dvě stě padesáti běžců a běžkyň postavil také Jáchym Kovář reprezentující MIZUNO TEAM, který patří k nejužší české špičce a i své kvality ukázal při předchozích startech. Roli favorita potvrdil i tentokrát a vyhrál v čase 32:12.99. Druhý byl Šimon Koblížek z AC Ústí nad Labem, ten zaběhl čas 33:18.45 a třetí vítěz čtyřicátníků Milan  Kohout (Silvini Madshus team), který na vítěze ztratil přesně 3 minut 33 vteřin a 66 setin.

 

I na desítce vedoucí do Věkoš a zpět byla nejlepší žena pořádně rychlá, Terezu Novotnou předběhli jen čtyři muži a její čas 36:56.09 hovoří za vše. Druhá z žen, Kristýna Mervartová z Klubu Vlčí smečka, byla o čtyři minuty zpět. Podobně jako mezi muži, i v případě žen byla třetí nejlepší zároveň vítězkou kategorie Z40, Martina Pohořelá (#gladiatorraceteam) zvládla náročnou trať za 43:06.84. Vítězem padesátníků byl Jan Vejběra z klubu Mojekolo.cz (41:44.50), kategorii M60 ovládla další známá tvář a to Ivan Januška z Šanova (45:06.83). V kategorii Z50 nenašla díky času 50:54.57 přemožitelku Martina Štětková (Dobětický expres) a v kategorii M60 totéž platilo o domácí Haně Hellerová (59:40.64).

 

Závod se i přes netradiční termín vydařil, navzdory letnímu termínu si účastníci užili běh po tmě a nyní už se mohou těšit na další závod, NN Night Run Most se poběží ve svém tradičním termínu v půlce srpna, jinými slovy už za týden. Pak bude následovat měsíční přestávka před nejoblíbenějšími závody v Čechách a na Moravě, jinými slovy Prahou a Olomoucí. Mezi nimi se ale ještě poběží Ostrava přeložená z jara a České Budějovice. A v listopadu se bude dobíhat innogy Winter Run, zásahem vlády přerušený těsně před velkým finále v březnu. Zkrátka a dobře bude závodů ještě dost, což potvrzuje i šéf organizátorů Tomáš Pavel. „Všechny bych rád pozval do Mostu i dalších měst. Po jarní pauze je fajn zase vidět známé tváře a doufám, že si to běžci užívají stejně jako my pořadatelé,“ usmál se závěrem.

Sdílet

Galerie