Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Běžci se vrací na závodní tratě

Začal NN NIGHT RUN 2021

Začal NN NIGHT RUN 2021

Běžci se vrací na závodní tratě, začal NN NIGHT RUN

 

Život se pomalu vrací k normálu a dlouhá pauza končí i závodním běžcům. Na nic nečekají ani pořadatelé závodů pod taktovkou Tomáše Pavla, první závod letošního seriálu NN NIGHT RUN se konal v Brně a před letní pauzou stihnou organizátoři ještě nabídnout závod v Liberci.

 

Na trať se v areálu Hněvkovského za krásného jarního počasí vydali nejdříve účastníci Alexovv velké ceny pro hendikepované. Pak byl na programu 211KIDS CUP, kde vzhledem ke koronavirové krizi běželi zvlášť dívky a chlapci. V pěti věkových kategoriích startovala dohromady více než stovka dětí, přes desítku v každé věkové kategorii. Při nesoutěžním NUTREND FAMILY RUN sice v moravské metropoli trochu sprchlo, ale přeháňka neměla dlouhého trvání.

 

Od čtvrt na devět začali běžci vybíhat na trať závodu AVON BĚH, stále ještě v individuálních startech podobně jako při závodech WINTER RUN v zimě. Přes startovní koberec jich postupně přeběhlo více než dvě stě. Pětikilometrovou tratí podél řeky Svratky nejrychleji prolétl Michal Šíma z Duck Teamu, jeho čas byl 18:30.43. Pod devatenáct minut se dostal ještě druhý Luděk Dolíhal z VSK Univerzita Brno (18:51.05) a na stupních vítězů kategorie M i absolutně je doplnil Jaroslav Pelikán díky času19:04.00.

 

V kategorii M23 vyhrála známá tvář, Jan Petr z Ještětic, čas 20:09.31 stačil na páté místo celkově. Sedmá pak byla nejrychlejší žena a to Barbora Kopřivová (VSK Univerzita Brno/TJ Sokol Hradec Králové) v čase 20:28.33. Hned za ní je ve výsledcích vítěz kategorie M40+, Michal Heger z klubu NN2021 (20:29.69). A devátá je ve výsledcích Lucie Pernicová, která spolu s Ondřejem Pernicou z LBK Železná Ruda vyhráli klání rodinných týmů. Do nejlepší desítky se dostala ještě druhá žena Šárka Tomášová s časem 21:32.33, třetí mezi účastnicemi byla Michaela Pelikánová, i ona se s časem 21:54.95 dostala pod dvaadvacet minut. Nejrychlejší ženou do třiadvaceti let byla Jana Zdrubecká závodící za Night Run Team (22:56.14), naopak v kategorii nad čtyřicet let dominovala Monika Rusínová z SK Žebětín (23:16.76).

 

Ve čtvrt na deset se pak do tmy na trať začínající u ruského kola vydali běžci na deset kilometrů, na ně čekala dvě kola. Postupně jich vyběhlo téměř sto padesát. Nejrychlejší ze všech byl Pavel Žajdlík v čase 37:09.76 startující v kategorii M30. Druhým absolutně byl vítěz kategorie M40 Jiří Světínský (TJ Spartak Hluk), zaběhl výsledek 37:51.00. Na stupních vítězů je doplnil ještě Lukáš Chrást z Running Zone Brno (38:25.34). Ze jeho zády je pak ve výsledcích díky času 39:17.23 nejlepší padesátník Evžen Popov (BZENEC). V kategorii M60 byl nejrychlejší Přemysl Divácký, který běžel 56:02.88. Téměř stejně rychle běžela Zuzana Vránová, která brala zlato mezi šedesátnicemi za čas 56:02.35.

 

Co se žen týká, nejrychlejší z nich byla Gabriela Petrášová z klubu Fileto, v čase 42:59.18 jedenáctá celkově. Druhou zástupkyní něžného pohlaví byla Eva Pokorná, která jako klub uvedla slovo Miláčci a deset kilometrů zvládla za 45:09.19. Třetí mezi ženami pak byla vítězka kategorie Z40 Simona Grulichová, její čas byl 46:18.19. V kategorii Z50 pak nenašla přemožitelku Jitka Bachurková z running zone Brno, její čas je 52:35.

 

Brněnský závod potvrdil připravenost pořadatelů a tak se vydařil i přes přísná hygienická opatření. Každý startující totiž musel být naočkován druhu vakcínou, být testován PCR či antigenním testem nebo mít za sebou koronavirus. Možností bylo i čestné prohlášení o samotestování. Další běžci se mohli nechat bezplatně testovat přímo v místě závodu. „Dělá to profi agentura, umí udělat až 360 odběrů za hodinu. Testovala se zhruba třetina lidí, další byli očkovaní nebo měli testy,“ netajil se po závodě se spokojeností šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel.

 

Unikátní seriál NN NIGHT RUN se nyní stěhuje na sever republiky, o víkendu se poběží v Liberci. „Zdá se, že už bychom mohli startovat po třiceti, bude tam i občerstvovací stanice v cíli. A v létě, to už by se mělo běhat po pětistovkách, snad nepřijde nová mutace covidu,“ těší se Tomáš Pavel na další závody, které jsou nově naplánované do začátku srpna do začátku října. I když byl brněnský závod jedním z prvních po pauze, běžci se na trať vrací pomaleji. I v tomto případě je však šéf pořadatelů optimistou.

Sdílet

Galerie