Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Pavel Štěpáník vyhrál hned dvakrát

První říjnový víkend nebyl jen ve znamení krajských voleb, běžci se těšili na další díl seriálu NN NIGHT RUN, tentokrát se závodilo v Českých Budějovicích.

První říjnový víkend nebyl jen ve znamení krajských voleb, běžci se těšili na další díl seriálu NN NIGHT RUN, tentokrát se závodilo v Českých Budějovicích.

České Budějovice: Pavel Štěpáník při dvou startech dvakrát vyhrál

 

První říjnový víkend nebyl jen ve znamení krajských voleb, běžci se těšili na další díl seriálu NN NIGHT RUN, tentokrát se závodilo v Českých Budějovicích.

 

Na Náměstí Přemysla Otakara II. se za krásného podzimního počasí. Jako vždy se na start nejprve postavili nejmladší závodníci v rámci závodů 211 KIDS CUP. O závody dětí byl obrovský zájem, jen nejmladších závodníků do šesti let bylo neuvěřitelných šestasedmdesát. Zájem byl také mezi staršími dětmi a všichni si závod užili. Totéž lze říct o účastnících Family runu, nesoutěžního běhu na dva a půl kilometru.

 

Pak už se na startu začali řadit závodníci přihlášení do charitativního AVON běhu za zdravá prsa. S dostatečnými  rozestupy a s rouškami, které mohli po startu sundat. Téměř čtyři sta běžců a běžkyň se pak vydalo na pět kilometrů dlouho trasu po 50 běžcích, kterou nejrychleji prolétl Pavel Štěpáník z AK ŠKODA PLZEŇ. Jeho čas 17:18.47 byl téměř o minutu a půl rychlejší než výsledek druhého v cíli, Petr Klimeš z Českých Budějovic byl ale zároveň vítězem kategorie 40+. Celkově třetí pak doběhl další čtyřicátník, Miloš Liška z klubu Loupežníci OCR. Jeho čas byl 19:21.83.

 

Nejlepší mladý běžec do třiadvaceti let byl Jan Novák v čase 20:07.32, čas 20:33.66 přitom zaběhla  nejlepší mladá běžkyně, kterou byla Adéla Štefanová z Veselí nad Lužnicí. Nejrychlejší v kategorii Z byla Lucie Nováková z Nadějkova (21:34.01), v Z40+ pak Martina Hanousková v čase 23:36.14.

 

Po vyhrané pětce se Pavel Štěpáník postavil ještě na start závodu o dvojnásobné délce. A zase vyhrál. Na desetikilometrový NN NIGHT RUN mu stačilo ani ne 36 minut a dvacet vteřin. O dvacet sekund zpět byl Michal Jarolím, třetí Arnold Eibesteiner z klubu Union RLC Sterngartl ztratil na vítěze už přes minutu a půl. Čtvrtý v cíli byl vítěz čtyřicátníků Luboš Rákosník z Jihočeského klubu maratonců, zaběhl čas 28:42.12. Druhý start si připsal i Petr Klimeš, ten bral tentokrát v kategorii „brambory“, třebaže zaběhl kvalitní čas pod čtyřicet minut. Nejlepší padesátník pak byl díky času 44:27,94 Marcel Jiroušek, v šedesátnících dominoval Jiří Klíma z klubu TC Dvořák ČB, zaběhl 47:18.82.

 

Nejrychlejší ženou byla Veronika Šindelářová závodící za GENERATION TEAM,  její čas byl 41:14.18. Za jejími zády byla Bianca Morvillo (Union RLC Sterngartl) s časem 42:03.69 a Adéla Bártová (42:53.07). Kategorii Z40 ovládla v čase 45:41.62 Lucie Sirová závodící z VIVOBAREEFOOT CB, Z50 pak Hana Lacinová  z NN2020 (53:03.65). „Já myslím, že super… Počasí ideální a to, co jsem chtěla, jsem si splnila,“ byla spokojená jedna z mnoha běžkyň Iva Černá Králíková.

 

Unikátní seriál nočních běhů měl za dva týdny pokračovat oblíbeným závodem v Olomouci, situace  ohledně  koronaviru ale možná konání závodu neumožní. „Stále řešíme, jestli se poběží 17. října. Pokud ne, přesouváme akci na 14. listopadu. Pokud by se ani tam nemohlo běžet, všechny startovné se přesouvají na rok 2021,“ vyjmenoval možnosti šéf  pořadatelského týmu Tomáš Pavel. Přesun na prosinec už možný není, tam už jsou totiž naplánované závody série Christmas Night Run v Olomouci, Mostě, Znojmu a v Praze.

 

Za finanční podpory statutárního města České Budějovice a Jihočeského kraje.

Sdílet

Galerie