Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Ambasadoři značky Peugeot

Novak Djoković a jeho energie

Novak Djoković a jeho energie

Novak Djoković a jeho energie

 

Jedním z nejslavnějších ambasadorů značky Peugeot je bezpochyby tenisový šampion Novak Djoković. Je považován za jednoho z nejúspěšnějších tenistů všech dob. Tomuto sportu se věnuje od opravdu útlého mládí, konkrétně od čtyř let. Narodil se v Srbsku, a tam také strávil dětství. Asi to nebylo tak úplně bezstarostné období plné her, dětských neplech a lásek. Spíš v jeho životě převládaly každodenní tréninky, zápasy a odříkání. Už v šesti letech ho totiž objevila srbská tenisová legenda Jelena Genčićová a prohlásila o něm, že talentovanější dítě ještě neviděla. Pak jeho kariéra postupně stoupala, až to dotáhl na světovou jedničku v žebříčku ATP. Na tomto trůnu, o který usilují všichni tenisté světa, figuruje už 322 týdnů, což je historický rekord a tato série stále nekončí.

Chtěli jsme Novaka stejně jako ostatní ambasadory značky vyzpovídat, jak to má s běháním, ale bohužel jsme se mu nedovolali. Je zřejmě zrovna zaneprázdněný honbou za dalším vítězstvím na French Open. Tento prestižní světový turnaj vyhrál už v roce 2016 a teď si na něj brousí zuby znovu.

 

Běhá vůbec Novak i jinde, než na kurtu?
To nevíme, ale s jistotou víme, že rád chodí po horách. Na svém instagramu má spoustu fotek z různých horských výstupů. Občas si pinkne plážový volejbal a je známý svou vášní pro jógu. Fyzičku a vysoký výkon si udržuje i zdravou stravou. Ze svého jídelníčku kompletně vyřadil lepek. Dokonce nejí ani maso, jen si občas dopřeje rybu. Většinou v jeho stravě převažují veganské pokrmy. Zřejmě to souvisí i s Novakovým ekologickým cítěním. Je totiž známý svou snahou o ochranu životního prostředí. I proto jezdí elektrickým autem, a to Peugeotem e-208.

Partnerství se značkou Peugeot udržuje Novak už mnoho let a byl tváří několika modelů. A co na toto partnerství Novak říká?

 

„Jsem velmi hrdý na to, že mohu na svém triku nosit značku Peugeot. Jako sportovec a občan, který se velmi zajímá o otázky životního prostředí, s potěšením a přesvědčením podporuji strategii elektrifikace značky Peugeot. Velmi oceňuji také to, že Peugeot zajišťuje mobilitu hráčů na French Open plně elektrifikovaným vozovým parkem.“

Sdílet