Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Peugeot e-208 bude letos předjezdcem

V letošní sezóně bude projíždět trať elektromobil Peugeot e-208.

V letošní sezóně bude projíždět trať elektromobil Peugeot e-208.

V letošní sezóně bude projíždět trať elektromobil Peugeot e-208.

Loni vyhrál, co se dalo: Evropské auto roku 2020, Elektromobil roku, Eco Energy Rally Bohemia 2020, a mnoho dalších titulů. Letos už se tedy nemusí honit za žádným vítězstvím a může v klidu sledovat, jak vyhráváte vy.

Náš Peugeot e-208 je vybaven elektromotorem o výkonu 100 kW a baterií o kapacitě 50 kWh. To mu dává dojezd až 340 kilometrů. Baterie se dobíjí snadno pomocí domácí zásuvky. V rychlodobíječce vůz dobijete na 80 % za z půlhodinku. Líbí se nám, že si auto připojené ke zdroji můžeme předem vytopit nebo vychladit, a to na dálku pomocí aplikace v telefonu. Na cestu pak odjíždíme v ideální teplotě a s plnou baterií.

Další výhodou, kterou má tento elektromobil oproti ostatním, je zabudování baterie do podlahy vozu. Máme tak k dispozici stejně velký zavazadelník a prostor pro cestující jako u normálního auta se spalovacím motorem.

Řízení elektrického vozu je zážitek. Auto bleskurychle reaguje, nehlučí, nevibruje, nesmrdí a samozřejmě neemituje žádné emise. Už brzy se s ním na našich běžeckých tratích budete moci seznámit.

Sdílet