Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Olomouc pro Žajdlíka a Vikartovskou

Letošní seriál unikátních nočních běhů NN NIGHT RUN je v cíli. Přesto budou mít zájemci ještě několik možností si proběhnout nočními městy, ať už to bude na čas nebo na zážitek.

Letošní seriál unikátních nočních běhů NN NIGHT RUN je v cíli. Přesto budou mít zájemci ještě několik možností si proběhnout nočními městy, ať už to bude na čas nebo na zážitek.

Letošní seriál unikátních nočních běhů NN NIGHT RUN je v cíli. Přesto budou mít zájemci ještě několik možností si proběhnout nočními městy, ať už to bude na čas nebo na zážitek.

Také při pátém ročníku závodu v Olomouci se trať točila po Smetanových sadech, při charitativním závodě na pět kilometrů s názvem AVON BĚH byl nejrychlejší Martin Ručka z BK Olbramovice. Zaběhl vynikající čas 17:12.6 a druhého Michala Hrocha (AK Olomouc) porazil o necelou půlminutu, přesněji o 29.1 vteřiny. Třetí byl Martin Cekl v barvách Ladermon Teamu, ten ztratil na druhé místo přesně deset vteřin a vyhrál kategorii mužů, oba soupeři před ním byli do třiadvaceti let. Naopak nejlepším veteránem byl Kamil Dohnal, který zaběhl čas 22:07.9.

Podobně i nejrychlejší zástupkyně něžnějšího pohlaví byla do třiadvaceti let, jednalo se o Emu Klimentovou. Na dvanáctém místě celkově pokořila dvacet minut, její čas v cíli byl 19:55.5. Druhá pak byla vítězka kategorie žen Michaela Hlavatá z DECATHLON Kalenji Teamu. Stejně jako vítězka žen, i ona zaběhla pohledný čas 20:10.5. Třetí ženou, nebo spíše dívkou, v cíli byla Jan Coufalová (OCRA CZ Team), která ztratila jen něco málo přes čtyři vteřiny, časové rozestupy byly v druhé desítce minimální.

Úplně posledním závodem letošního seriálu se stal NN NIGHT RUN na deset kilometrů. Nejrychleji si s tratí poradil Pavel Žajdlík, který jí proběhl v čase 36:23.1. „Kilometr před cílem jsem měl namále, ale vyšlo to. Pamatoval jsem si trať z minulého roku, místy se sice kličkovalo, ale super,“ řekl po doběhu vítěz, kterému vyhovovalo i teplejší počasí. Druhý v cíli byl tradiční účastník závodů pod taktovkou Tomáše Pavla Richard Bednář. Pochopitelně běhá v barvách Night Run teamu a tentokrát mu na vítězství chyběla necelá minuta a čtvrt (37:36.0). Dalších pár vteřin zpět byl Dalibor Krikl, senzačně nejrychlejší z kategorie M50, zaběhl 37:42.7.

Za jeho zády už finišovala nejrychlejší žena. Lucie Vikartovská z Vítkovic. O jednu pozici tak vylepšila svůj výsledek z olomoucké zastávky Innogy Winter Runu a vyhrála v čase 37:52.0. „Byl to parádní závod, trať byla samá zatáčka, ale suchá. Bylo teplo, takže i počasí na jedničku,“ jen zářila v cíli. „Noční závody jsou adrenalin, pro mě to je zajímavější,“ dodala. Její náskok na druhou Denisu Stodůlkovou (CEP Pro team) se počítal na minuty. O třetí místo celkově mezi ženami a první v kategorii bojovaly veteránky Milena Jeřábková a Monika Rusínová, nakonec doběhly kousek za sebou.

Někteří běžci si prostě nechtěli nechat noční běh ujít a tak v Olomouci běželi i přesto, že ten den už jeden závod v nohách měli. Kdo by se nechtěl těchto běhů vzdát, nemusí. Již 27. října pořádá tým Tomáše Pavla v Praze na Vítkově zážitkový Chupa Chups Zombie Night Run. Již tradiční jsou potom čtyři závody ČEPS Christmas Night Run v předvánoční době. „Letos jsme přidali závod v Mostě, poběží se pouhý den po závodě v Ostravě,“ prozradil Tomáš Pavel. A sotva začne rok 2019, rozeběhne se opět seriál innogy Winter Run. „Bude se běhat pro Yetiho. Bude tam zimní pohár a navíc ještě neoficiální mistrovství republiky v Praze na Ladronce, kde uzavřeme sezonu,“ poodhalil Tomáš Pavel a v plánech šel ještě dále. „V létě možná přidáme Neon Run v Polsku a na Slovensku,“ řekl.

Sdílet

Galerie