Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

NN Night Run v Mostě šířil dobrou náladu

Závodem v Mostě se seriál NN Night Run přehoupl do podzimní části. Kdo se zúčastnil, nemohl litovat. Počasí vyšlo skvěle, trať v parku Šiberník se líbila, atmosféra byla vynikající a nebyla nouze ani o skvělé výkony. Běžci v cíli jen zářili.

Závodem v Mostě se seriál NN Night Run přehoupl do podzimní části. Kdo se zúčastnil, nemohl litovat. Počasí vyšlo skvěle, trať v parku Šiberník se líbila, atmosféra byla vynikající a nebyla nouze ani o skvělé výkony. Běžci v cíli jen zářili.

Na trať se nejdříve během odpoledne v rámci innogy Kids Cupu vydaly desítky dětí, jejichž výkony byly oceněny medailemi s motivy koťátka. Pak se vydali na trasu účastníci Sberbank Family Runu, kteří v cíli nesoutěžního běhu dostali medaile s motivem lišky. Zde zažil Most rekord. Běželo 342 běžců.

S přicházejícím stmíváním se pak na trať vydali účastníci Avon běhu za zdravá prsa. Premiérově se o jejich odstartování postarala Myš Avoňačka. Z čtyři sta běžců byl jasně nejrychlejší Aleš Filingr z AC Ústí nad Labem. Zaběhl čas 16:38 a svého nejbližšího soupeře nechal za zády o minutu a pětadvacet vteřin. „Trať byla těžká, hodně vlnitá, ale dalo se to,“ zhodnotil v cíli usměvavý vítěz. „Počasí bylo ideální, foukal jen trošku vítr,“ dodal k podmínkám, které rychlým časům jednoznačně hrály do karet.

 Další dvě místa na stupních vítězů pak obsadili s rozdílem jen tří vteřin členové klubu Sportisimo Hvězdy, Jan Rada a Milan Krejčík. První z nich byl také nejrychlejší mezi veterány. Celkově čtvrtý pak byl naopak vítěz mužů do 23 let Daniel Sedlár (Krušnoman Triathlon Team), který s časem 18:12 skončil jen šest vteřin za stupni vítězů.

Nejrychlejší ženou byla v čase 21:13 blogerka Ivana Vávrů z klubu TJ VTŽ Chomutov. I ona se v cíli jen usmívala. „Teď už se cítím dobře,“ řekla po doběhu a pokračovala se zhodnocením trasy: „Terén byl dle očekávání trošku kopcovitý, trochu terén trochu silnice a celkově to bylo fajn. Počasí bylo parádní.“ Na otázku, zda běhá radši ve dne nebo v noci odpověděla, že běhat se dá za každé denní doby i ročního období. A to je pravda.

Jelikož se přihlásila do kategorie Blog, z prvního místa se mohly radovat i dívky za jejími zády. Nejrychlejší z nich byla závodnice v kategorii do 23 let Kateřina Balášová v čase 21:24. Vítězka elitní kategorie žen Kateřina Kutílková pak byla jen o sedm vteřin pomalejší, přesto mezi oběma závodnicemi doběhli čtyři muži. Slušný výkon převedla i Mirka Denková, která v kolonce klub vyplnila „Běhny“. S časem 23:26 ovládla veteránskou kategorii.

Vítěz se zlepšil o dvě minuty

Skutečnou tmu si pak mohli užít ti, kteří v půl desáté vyrazili na desetikilometrovou trasu NN Night Runu. Dva okruhy v parku nejrychleji zvládl Oto Ottenschläger z klubu AK Litvínov. S časem 36:32 měl náskok přes minutu. „Cítím se unavený, ale velice šťastný. První kolo bylo dobré, druhé trošku horší, ale jsem spokojený, bylo to perfektní,“ neskrýval spokojenost po doběhu do cíle. Prozradil, že si oproti loňsku vylepšil čas o dvě minuty.

Druhý proběhl cílem Jakub Stejskal, který si běžel sólo závod. Na vítěze sice ztratil minutu a dvě vteřiny, ale třetí Milan Krejčík byl o další minutu a osmadvacet vteřin zpět. Právě dvojice z klubu Sportisimo Hvězdy si stejně jako kratší trať i deset kilometrů zaběhly společně, tentokrát byl úspěšnější mladší z nich. Vynikající výkon převedl domácí Martin Vodrážka, kterému čas 40:56 zajistil vítězství v kategorii M60 a sedmé místo celkově. Porazil dokonce i vítěze kategorie M50, nicméně i Bohumil Nohejl z klubu Baos Osek s časem 41:35 a devátým místem absolutně předvedl kvalitní výkon.

Skončil jen o jednu příčku za nejrychlejší ženou. Zuzana Rusínová z klubu Happy Loop se ještě vešla s časem o čtyři vteřiny pod jedenačtyřicet minut. „Bylo to moc hezké, závod mě bavil. Líbilo se mi to, akorát byla hrozná tma, tak jsem ani neviděla, jestli je přede mnou jiná žena nebo není,“ řekla po doběhu. Přesto však běhá radši pod rouškou tmy. „Běhám radši v noci, protože není vidět, jak trpím,“ smála se. A pochválila i medaili, která je podle ní „taková holčičí, kočičí a krásná“. Druhou ženou v cíli byla Anežka Křížková, která běžela čas 42:28 a třetí se díky času 44:39 umístila Eliška Korbášová z BK Žatec.

Nadšeni nebyli jen běžci, ale i pořadatelé. „Byl to super závod, měli jsme čtrnáct set běžců ve všech kategoriích,“ zhodnotil šéf organizačního týmu Tomáš Pavel. Ocenil, že mostecký primátor Jan Paparega se spolu s manželkou sám zúčastnil a vydal se na pětikilometrovou trať s charitativním podtextem. Důkazem, že pořadatelé jezdí do Mostu rádi, může být první Vánoční běh. Devátého prosince se na severu Čech uskuteční ČEPS Christmas Night Run.

Sdílet

Galerie