Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

V Mostě nikdy neprší.

NN NIGHT RUN V MOSTĚ VYHRÁLI DVOŘÁK A MIRVALDOVÁ

NN NIGHT RUN V MOSTĚ VYHRÁLI DVOŘÁK A MIRVALDOVÁ

NN NIGHT RUN V MOSTĚ VYHRÁLI DVOŘÁK A MIRVALDOVÁ

 

Mostecký závod seriálu NN NIGHT RUN je letos jeden z mála, který se v srpnu běhá každý rok a nejde o náhradní termín. Letos se tam noční běh konal již posedmé.

 

Počasí se v sobotu vydařilo, bylo slunečno a příjemné teplo. Jako vždy běhaly nejprve děti. Těch bylo jen v nejmladší kategorii do šesti let skoro padesát a celkem jejich součet přesáhl stovku. Další stovky se pak s rodiči vydali na trat nesoutěžního rodinného běhu. Kromě řady aktivit, které si mohly děti užívat zdarma je potěšila také cukrová vata, rovněž gratis.

 

V půl deváté večer se pak vydalo na trať více než dvě stě padesát běžců a běžkyň účastnících se charitativního závodu AVON BĚH za zdravá prsa. Nejrychlejší z nich byl Bohumír Brejcha z SRTG Most závodící v kategorii do 23 let, který zaběhl pět kilometrů v čase 17:35.97. Jen něco málo přes půl minuty na něj ztratil Martin Pisar, který je na závodech pod taktovkou Tomáše Pavla častým účastníkem. Tentokrát vyhrál kategorii M. Třetí celkově pak byl další běžec do třiadvaceti let, Petr Hollick (Unipetrol), jeho čas byl 18:14.03.

 

Také mezi dívkami a ženami byla nejrychlejší vítězka nejmladší kategorie a to Anežka Křížová z Ještětic. Zaběhla čas 19:39.63 a předběhlo jí jen pět mužů. Vítězkou kategorie žen se stala Simona Nekolová v čase 20:25.81. Ve veteránských kategoriích si pak pro zlato doběhli Richard Kotáb (KaTe) v čase 21:09.62 a Katarína Třísková (23:12.09).

 

Závodní den pak vyvrcholil desítkou. Ta startovala hodinu po pětce a největší borci tak mohli klidně stihnout dva závody během jednoho večera. Jednoznačně vyhrál Stanislav Dvořák, když trasu prolétl za rovných 37:40. Druhý byl Michal Zbuzek v čase 39:23.38 a pod čtyřicet minut (39:51.98) běžel ještě třetí Martin Růžička z BK BĚKODO TEPLICE.

 

Za ním už doběhla Klára Mirvaldová, v čase 40:13.68 vítězka kategorie žen. Pátý a o minutu zpět pak byl nejrychlejší čtyřicátník Jan Tvrdík (SPONA TEPLICE). Padesátníky vyhrál Dušan Prokeš z Běžců Chomutov, který se díky času 43:06.05 ještě vešel mezi nejlepších deset, byl devátý. Šedesátníky pak vyhrál domácí Pavel Dušek v čase 47:02.83. Katarína Třísková se pak na desítku přihlásila pod názvem klubu Běhám pro hospic a s časem 51:07.85 vyhrála kategorii Z50. Kuriózně předběhla i vítězku kategorie Z40 Michaelu Sedlárovou. Ta v čase 52:20.18 porazila o pouhých pět vteřin Ivanu  Koreckou, v kategorii druhou.

 

Most tak ani letos nezklamal, běžci na facebooku pak nešetřili chválou. „Bylo to super, skvělá atmosféra a perfektní organizace. Běžela jsem poprvé a už se těším na další,“ napsala například Bronislava Mathausová. Spokojený byl i šéf organizátorů Tomáš Pavel. „Bylo to super, děkuji všem běžcům i primátorovi Mostu Janu Paparegovi, užili jsme si to a věřím, že oni také,“ zhodnotil.

 

Závodní seriál NN NIGHT RUN teď čeká více než měsíc pauzy a pak se poběží v Praze 18.9.2021, která bývá tradičně nejvíce obsazeným závodem v Čechách. Čekání si běžci mohou zkrátit zážitkovým během NEON RUN, který bude rovněž v hlavním městě už za dva týdny. O další dva týdny později se poběží ŠKODA FIT půlmaraton v Plzni.

Sdílet

Galerie