Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

V Liberci vyhrál Pavel Štěpaník dvakrát

Závodníky v libereckém sportovním areálu Vesec přivítalo krásné slunečné počasí

Závodníky v libereckém sportovním areálu Vesec přivítalo krásné slunečné počasí

Závodníky v libereckém sportovním areálu Vesec přivítalo krásné slunečné počasí. I přes opožděný start způsobený koronavirem už opět rozdává seriál NN NIGHT RUN radost z pohybu.

 

Jako v Brně, i tentokrát se na trať vydali nejdříve handbikeři účastnící se Alexovy Velké ceny pro hendikepované. Pak už v rámci klání pod názvem 211 KIDS CUP běhaly děti. V každé z pěti kategoriích jich bylo několik desítek a radost z pohybu byla v jejich tvářích  jasně rozpoznatelná. Plný úsměvů byl i následující NUTREND FAMILY RUN.

 

Ve čtvrt na devět večer odstartoval charitativní AVON BĚH, tentokrát už nebylo nutné startovat zcela individuálně a na trať mohly vybíhat skupiny o třiceti běžcích, které byly řazeny podle abecedy. Na trať se postupně vydalo více než dvě stě startujících.

 

Nejrychlejší ze všech byl s přehledem Pavel Štěpaník z AK Škoda Plzeň s časem 17:38.68. Druhý celkově byl vítěz kategorie do třiadvaceti let Filip Bulušek (Wild Snails), který zaběhl čas 19:20.50 a třetí celkově byl David Politzer z SDH Srubec, časem 19:50.56 se jak poslední dostal pod dvacet minut. Čtvrtý pak byl v čase 30:06.60 Bořivoj Čejka závodící za Triathlon Team Chrudim, vítěz kategorie na čtyřicet minut.

 

Do desítky nejrychlejší se vešla i nejlepší žena, Lenka Butorová z klubu 2B Winner a to díky času 22:03.14. Jen o dvě vteřiny pomalejší byla Lucie Pernicová z LBK Železná Ruda, spolu s Ondřejem Pernicou vítězka rodinných týmů. Veteránskou kategorii ovládla domácí Jana Hakenová. Členka Mattoni FreeRun Liberec zaběhla čas 23:18.06, mezi mladými dívkami pak byla nejlepší Tereza Martincová z KSM Hrádek (23:58.13).

 

Hodinu po startu pětky se na trasu vydali účastníci závodící na desítce. Vítězný double zde zkompletoval Pavel Štěpaník, zapsal si čas 35:38.35 a i v tomto případě to byla výhra „o parník“. Druhý Vojtěch Prášil z Eleven Run teamu zvládl trať za 37:08.09. Třetí pak byl vítěz čtyřicátníků Tomáš Wolf závodící za Runbo Team Liberec, měl čas 37:30.03. Nejrychlejším padesátníkem byl v čase 40:56.26 Luděk Sofín, který do kolonky klub vyplnil Sófa. Čas těsně pod padesát minut a to 49:59.92 pak přinesl vítězství v kategorii M60 domácímu Miroslavu Kuckovi.

 

Stejně jako na pětce porazilo nejrychlejší ženu jen devět mužů, Zuzana Kocumová z TF Run zaběhla čas 41:53.77. Nejrychlejší žena v kategorii Z30 byla Karolína Dudová v čase 49:34.60, za ní byla Martina Beníšková (49:46.11) a jen o dalších pár vteřin byla zpět nejlepší z kategorie Z50 Katarína Třísková, zaběhla výsledek 49:53.79. Před desítkou ale ještě zvládla zaběhnout velmi slušně pětku.

 

Podobně jako v Brně se i závod v Liberci vydařil. Běžci měli radost, že mohou po delší pauze opět poměřit své síly, ale třeba i  se jen potkat a popovídat si. „Dobrej závod nemůže bejt nikdy špatnej,“ napsal s poděkováním na facebookový profil NN NIGHT RUN například Martin Hanzl, který běžel desítku. Výstižné.

 

K dobré atmosféře pomáhaly i stany partnerů, zejména ten NN Životní pojišťovny byl plný různých zajímavých akcí a aktivit. „Na lidech bylo vidět, že mají radost a to dělalo radost nám. Těším se na další akce,“ usmál se na závěr závodního víkendu šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel.

 

Jelikož se stmívá čím dál později, čeká unikátní seriál nočních běhů tradiční pauza. Nebude ale tak dlouhá jako obvykle, před závodem v Mostě se sedmého srpna poběží závod v Hradci Králové, původně plánovaný na duben. A zrovna v „Salónu republiky“ se v neděli 30. května jeden Decathlon Cyklomaraton, rovněž pod taktovkou Tomáše Pavla. Běžci tak mohou odložit maratonky a zkusit trochu jiný sport, na výběr je třicet nebo šedesát kilometrů.

Sdílet

Galerie