Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

V Praze si užilo běh přes dva tisíce šelm

Na Letné to v polovině září tradičně žilo. Seriál NN NIGHT RUN totiž zavítal do hlavního města a zájem mezi běžci byl podstatně větší než v jiných českých městech.

Na Letné to v polovině září tradičně žilo. Seriál NN NIGHT RUN totiž zavítal do hlavního města a zájem mezi běžci byl podstatně větší než v jiných českých městech.

 

Téměř osm stovek lidí běželo charitativní AVON běh na pět kilometrů, jen o sto méně desítku a rekordních bylo rovněž pět set účastníků nesoutěžního Family Runu.

Akce za krásného babího léta začala závody nejmladších účastníků v rámci 211 KIDS CUP, jen v kategorii A1 do šesti let jich bylo více než sedmdesát a ani mezi staršími dětmi nebyla o bohatou konkurenci nouze, kluci často sváděli souboje s dívkami, starší děti v rámci tříletého rozmezí s mladšími, větší s menšími. Medaile v cíli čekala na všechny, ale hlavní byla radost z pohybu, která snad dětem vydrží i mimo závodní dni.

Velkou radost pak pořadatelům udělali účastníci nesoutěžního Family Runu, kteří se v hojném počtu přihlašovali odpoledne ještě na místě – startovní číslo si na dva a půl kilometrovou trasu připnulo pět stovek osob, což znamenalo rekord. Často šlo o rodiče s dětmi, některé přitom byly ještě v kočárku. Vůbec přitom nevadilo, že ne každý běžel, i chůze se počítá.

Potom ale už přišla na řadu společná rozcvička před charitativním závodem AVON BĚH na pět kilometrů. Ten pro letošní rok změnil trasu, závodníci mohli delší dobu sledovat osvětlenou metropoli. Zatímco při pěti kilometrech se teprve začínalo stmívat, běžci na deseti kilometrech už vybíhali do tmy a zážitek tak měly o něco větší. Nejen z pohledu na rozsvícenou metropoli, fascinující byl i nekonečný had čelovek linoucí se po trase.

Pět kilometrů nejrychleji proběh Milan Wurst z klubu HoreDole, jeho čas byl skvělých 17:30.9 a téměř o minutu porazil Jiřího Rypku z Night Run Teamu. Třetí celkově a suverénně nejrychlejší mezi ženami byla tradiční účastnice nočních běhů Petra Vašinová z Nutrend Teamu, její čas byl 18:42.1. Na pátém místě ve zdatné konkurenci doběhl v čase 19:22.8 nejrychlejší běžec do 23 let Nathan Vishwanathan. Naopak nejlepší v kategorii nad 40 let byl Ladislav Helcl, devátý celkově. Zaběhl čas 20:49.6. Slušný výkon podala i druhá nejrychlejší žena Angela Vitas, ta zvládla pět kilometrů za 21:29.3. O necelou půlminutu předběhla nejrychlejší dívku do třiadvaceti let, Veroniku Frantovou z Aerobic Teamu Praha. Zhruba další půlminutu zpět byla Michala Spudilová z Běžeckého klubu České spořitelny, nejrychlejší v kategorii Z40+.

Na deseti kilometrech byl nejrychlejší Ondřej Čáp v barvách SK Dobruška, jeho čas byl 38:00.9. Zároveň vyhrál kategorii čtyřicátníků. Druhý v cíli, vítěz třicátníku, byl Pavel Krejčí (Piráti z Polabí), kterému na vítěze chybělo 33.9 vteřin. I na třetím místě celkově byl čtyřicátník a to pravidelný účastník závodů pod taktovkou Tomáše Pavla Miloš Madron (Rozběháme Česko). Trať zvládl za 38:45.2. Za jeho zády už finišovala Petra Vašinová, s časem 38:52.3 byla poslední pod 39 minut. I tentokrát si tak dala oba dva závody a v obou proháněla nejrychlejší muže. Pátý celkově byl druhý v kategorii M30 skončil Richard Bednář (Night run team, CEPro team), další z pravidelných účastníků závodů Winter Run a Night Run.

Vítězem padesátníků se stal Miroslav Švec z Night run teamu (42:12.7), mezi šedesátníky nenašel přemožitele Karel Filip z Nového Strašecí, v jeho případě se stopky zastavily na hodnotě 51:25.2. Celkově dvaadvacáté místo obsadila Markéta Vyšínová z ČT, s časem 44:16.7 vítězka kategorie Z40. Další věkovou kategorii ovládla Jindra Zahálkové z Chlumčan (51:47.9), kategorii Z60 pak Vlasta Skalická z TaH Praha (1:00:54.7).

Seriál NN Night run nyní čeká před závodem v Českých Budějovicích kratší pauza, kterou však mohou účastníci využít k zaběhnutí si půlmaratonu, osvědčený tým kolem Tomáše Pavla i letos pořádá na konci září ten Plzeňský ŠKODA FIT půlmaraton. Pak bude následovat již zmíněný závod v Českých Budějovicích, ve smyslu hesla to nejlepší nakonec uzavře sezonu nočních běžců o týden později Olomouc. Po zombie runu v Praze se už budou blížit čtyři závody Christmas Run, letos se začíná poslední listopadový víkend, premiérově ve Znojmě.

Sdílet

Galerie