Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Heslo Dycky Most zabralo. Závod neměl chybu

Po letní pauze se běžci mohli vrátit na tratě seriálu NN NIGHT RUN. Tradiční závod v Mostě dal i letos jasnou odpověď na otázku, proč se nejen pořadatelé do tohoto města rádi vrací.

Po letní pauze se běžci mohli vrátit na tratě seriálu NN NIGHT RUN. Tradiční závod v Mostě dal i letos jasnou odpověď na otázku, proč se nejen pořadatelé do tohoto města rádi vrací.

Po letní pauze se běžci mohli vrátit na tratě seriálu NN NIGHT RUN. Tradiční závod v Mostě dal i letos jasnou odpověď na otázku, proč se nejen pořadatelé do tohoto města rádi vrací.

Atraktivní trať vedoucí centrem Mostu a okolí, podpora primátora Jana Paparegy a také absence jiných „velkých“ závodů v lokalitě, to jsou hlavní důvody, proč pořadatelé už na začátku sezóny vyhlásili heslo „Dycky Most“ a na závod se neskrývaně těšili. Navíc vyšlo i počasí, nebylo ani chladno a ani vedro.

Kromě závodu byl i v Mostě bohatý doprovodný program, kde zájemci mohli něco vyhrát nebo se i něco dozvědět. Bellisky třeba tradičně podávaly informace o rakovině prsu. „Přišlo okolo čtyřiceti žen a dokonce i někteří muži, za což jsme rádi,“ řekla symbolicky před startem charitativního závodu na pět kilometrů jedna z mladých dívek, které dělají osvětu.

Po početně obsazených závodech dětí a nesoutěžním Family Runu se v půl deváté vydali na trať účastníci charitativního závodu AVON BĚH na pět kilometrů. Za zdravá prsa běželo více než čtyři stovky mužů i žen. Trasu nejrychleji zvládl Aleš Filingr (AK Most), který zaběhl čas 17:16.10 a druhého Daniela Sedlára z klubu Krušnoman TT Litvínov porazil o necelých 39 vteřin. Druhý v cíli ale nemusel smutnit, stal se vítěze kategorie M23. Skvělý výkon předvedla Adéla Civinová z AK Bílina, její čas 18:37.26 stačil na čtvrté místo celkově, před ní byli jen tři muži.

Předvedl se i primátor města Jan Paparega, díky času 20:08.70 bral třetí místo mezi muži. Jelikož Adéla Civínová byla v kategorii Z23, vítězkou žen byla Simona Nekolová, jen o půl vteřiny rychlejší než hlava města. Nutno dodat, že z městského úřadu běželi i další osoby, jak lze vyčíst z výsledků. Kategorii mužů od čtyřiceti let výše vyhrál Zdeněk Jahoda (BK BĚKODO TEPLICE) s časem 20:28.23. Mezi ženami od čtyřiceti let výše pak nenašla přemožitelku Lenka Longauerová (Rozběhej Litvínov) s časem 23:04.22.

Hodinu po „pětce“ startoval i závod na deset kilometrů, v půl desáté už byla pořádná tma. Nejrychleji se s podmínkami vypořádal Oto Ottenschläger (Atletika Litvínov), který zaběhl čas 35:45.59 a v cíli měl náskok více než tři a půl minuty. Druhý byl Martin Růžička, který si jako klub vyplnil Little Rose Team, zaběhl čas 39:19.32 a o necelou půlminutu porazil třetího Stanislava Dvořáka.

Pátá v celkovém pořadí pak finišovala Zuzana Rusínová (Complus), která časem 40:38.66 jen o 12 setin porazila vítěze čtyřicátníků Davida Matěchu z Teplic. Do desítky se vešel i nejrychlejší v kategorii M50 – Pavel Vodička proběhl trasu za 43:08.41. Jana Filová z BK Běkodo Teplice byla první v kategorii Z40, její čas je 46:13.42 a vítězka mezi padesátnicemi byla díky času 47:25.02 Zuzana Vítková (Rozběháme Most). Jen těsně porazila Karla Linharta, v čase 47:50.19 nejrychlejšího mezi šedesátníky. V kategorii Z60 pak dominovala Božena Havlenová z klubu Rozběháme Most, její čas má hodnotu 1:06:56.03.

Závod se tak vydařil, což potvrdili i pořadatelé. „Dycky Most byl opět super a my už se těšíme do Prahy,“ shrnul šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel. V hlavním městě, kde bývá závod tradičně nejvíce obsazený, se poběží téměř přesně za měsíc - 14. září. Do té doby ale ještě proběhne nesoutěžní NEON RUN, který bude rovněž v Praze, ovšem v oboře Hvězda, v poslední srpnový den.

Sdílet

Galerie