Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Nejtěžší závod seriálu Night Run vyhráli Gräf a Vojteková

Závodem v Liberci se poslední květnovou sobotu uzavřela první polovina letošního seriálu NN NIGHT RUN. Závod, který si letos připsal druhý ročník, to byl náročný, ale krásný.

Závodem v Liberci se poslední květnovou sobotu uzavřela první polovina letošního seriálu NN NIGHT RUN. Závod, který si letos připsal druhý ročník, to byl náročný, ale krásný.

 

Kde jinde než v městě bílých tygrů by se měly rozdávat medaile s motivem šelmy či kočky? Nejprve ale byly na řadě koťátka, pro která si doběhla více než stovka nejmladších účastníků. Pak už se dočkaly lišky, které byly pro účastníky Family Runu na dva kilometry. I v Liberci se ho často účastnily celé rodiny. Někdo běžel, někdo jen šel, o čas v tomto případě nešlo.

Ve tři čtvrtě na osm večer pak už ale začala rozcvička před charitativním AVON během na pět kilometrů. Účastníci těchto závodů letos dostávají oproti loňsku kvalitní trička. „Letošní novinka je, že na AVON běhu dostávají všichni bavlněné tričko jako poděkování za to, že podpořili boj proti zákeřné chorobě, rakovině prsu,“ vysvětlil Tomáš Pavel z pořadatelského týmu. Další novinkou je, že před závodníky jezdí alespoň část trasy elektromobil Renault Zoe. „Chceme ukázat ekologický přístup Night Runu k závodníkům,“ uvedl hlavní pořadatel.

Na pětikilometrovém okruhu, jehož první polovina vedla městem a druhá přírodou, se prosadili mladí závodníci. Vítězství získal Adam Holomoucký z Elab Teamu, který zaběhl čas 18:55.1. Vyhrál nejen celkově, ale také v kategorii do 23 let. O necelou čtvrtminutu tak porazil vítěze kategorie nad čtyřicet let Ondřeje Čápa z SK Dobruška. Třetí Filip Bulušek (Motoklub Loukov) bral s časem 19:50.0 druhé místo mezi mladými běžci a za jeho zády už se ztrátou přesně dvacet vteřin finišovala Jana Václavíková (Konverzační výběhy na Klíč), nejrychlejší mezi dívkami do 23 let. V kategorii mužů nenašel přemožitele Martin Zeman ze Sokola Kralovice (20:15.3), mezi ženami pak Kateřina Tarnóczy (BEAST – OCR team), ta zaběhla čas 23:39.1. Mezi ženami nad 40 let pak vyhrála Martina Hanousková, její čas byl 23:28.8.

Ve čtvrt na deset, tedy přesně hodinu po startu charitativního běhu, odstartovali do svého závodu také závodníci a závodnice chystající se pokořit desetikilometrovou vzdálenost. S velkým náskokem vyhrál Jakub Gräf (GRAF TEAM / Dukla Liberec), který běžel čas 36:55.4. Druhý Karel Valenta z Běžeckého kroužku Varnsdorf zaběhl 38:45.3, vítězství v kategorii M40 mu ale neuniklo. I na dalších místech doběhli čtyřicátníci. Na stupně vítězů se vešli Jiří Fix (SK MAXTRI LIBEREC) s časem 38:44.4 a Tomáš Wolf (RunBo Team Liberec), ten zaběhl čas 41:15.7. Skvělý výkon podal Miroslav Švec z Night run teamu, čas 43:38.9 znamenal vedle vítězství mezi padesátníky také jedenácté místo absolutně. Kategorii M60 pak opanoval Vladimír Zeman (Sokol Kolín), zaběhl čas 55:18.9.

Nejrychlejší ženou byla v Liberci Michaela Vojteková z RunBo Teamu Liberec. K času 44:01.1 jí dopomohl Jan Šlégl, který jí na trati doprovázel. Druhá Zuzana Sladká ztratila na vítězku jen málo přes padesát vteřin, třetí zástupkyní něžného pohlaví v cíli už byla vítězka kategorie Z40 Jana Jarošová z klubu KSM Hrádek. Její čas byl těsně pod padesát vteřin, 49:51.0. Relativně blízko za sebou pak doběhli vítězka kategorie M50 Milada Volná běžící za Lvičku (53:30.9) a Jolana Chmelíková (MattoniFreeRun Liberec), která v čase 54:04.4 vyhrála kategorie Z60.

Nejtěžší závod seriálu je minulostí a závodníky nyní čeká pár týdnů pauza. Pokračovat se bude desátého srpna v Mostě, kde je trať rovněž poměrně náročná, ale závod je známý zejména pro svoji neopakovatelnou atmosféru. Vynechat ho by byla chyba.

Sdílet

Galerie