Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

NIGHT RUN Hradec Králové 2015 opět v rekordní účasti

V letošním roce druhá zastávka běhů nočním městem zamířila tentokrát do Hradce Králové a byla to opět velká sportovní událost pro širokou veřejnost a opět zlomila účastnický rekord.

V letošním roce druhá zastávka běhů nočním městem zamířila tentokrát do Hradce Králové a byla to opět velká sportovní událost pro širokou veřejnost a opět zlomila účastnický rekord.

Trasa byla letos zcela nová, start i veškeré zázemí se přesunulo na Velké náměstí, stejně jako cíl. Trasa vedla z Velkého náměstí k Labi a pak proti proudu ke kamennému mostu a zpět přes Věkoše k městským lázním a zpět přes nemocnici na Velké náměstí.

K jeho dosažení bylo nutné zdolat dlouhá schodiště před Velkým náměstím, které dalo na závěr všem devíti stovkám závodících pořádně zabrat. V cíli na závodníky čekala pěkná cílová medaile, která je novinkou NIGHT RUN a AVON BĚHU. Nechybělo v cíli ani občerstvení ve formě nealkoholického piva Birell a salátu RioMare a dalších výborných pochutin, které nachystali organizátoři Event media s.r.o.

AVON BĚH letos podpořilo letos přes čtyři stovky běžců, kteří ze svého startovného věnovali 100kč na AVON veřejnou sbírku proti rakovině prsu. Nejrychleji si s tratí totiž poradil domácí Milan Janata, který závodil za CEPro Team, zaběhl čas rovných 34 minut. „Trať byla dost těžká, tak je výsledek takový nic neříkající, ale vítězství se počítá," řekl v cíli spokojený vítěz. Líbila se mu coby vrchaři náročnější trasa? „Když už běžím po silnici, tak jsem rád, že to odsýpá. Ale bylo hodně diváků, takže mi to nevadilo.

 Sedmá proběhla cílem první žena, Denisa Kozáková z Hvězdy Pardubice. Týden po čtvrtém místě v mistrovském půlmaratonu dokázala zdolat trať za 38:27 a roli jednoznačné favoritky bez problémů potvrdila. Sama v cíli přiznala, že o vítězství nepochybovala. Druhá žena, Marcela Rambová z hradeckého klubu GoMango, měla čas 42:14 a třetí Šárka Kulhavá (OK Lokomotiva Pardubice) 44:25.

Kromě mnoha kategorií v běhu na pět i na deset kilometrů se vyhlašovali i rodinné závody a tak se dá říct, že málokdo se nedostal na stupně vítězů. Platí to doslova, před vyhlašováním se totiž na stupních střídali různí běžci, ať už sami, ve dvojicích nebo ve skupinkách a nechávali se vyfotit. Radost měli snad ještě větší než skuteční vítězové. O účastnické fotografie se postarala firma NIKON.

Další hradeckou akcí se stane CHRISTMAS NIGHT RUN, která se koná 12.12.2015 v Hradci Králové a zde účastníci běží ustrojení za Santa Klause, či jiné vánoční artikly.

Seriál zážitkových akcí Night Run pokračuje dalšími akcemi: 


16. 5. - Brno
15. 8. - Most
19. 9. - Praha
26. 9. - Plzeň
10. 10. - České Budějovice
17.10. - Olomouc.
Více informací o akci naleznete na: www.night-run.cz

   

Sdílet

Galerie