Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Noční běžecký závod Christmas Night Run rozzářil centrum východočeské metropole

Do Hradce Králové zamířil v sobotu 13. prosince 2014 zbrusu nový běžecký závod s vánoční tématikou Christmas Night Run 2014, který svou účastí poctilo 600 běžců všech kategorií.

Do Hradce Králové zamířil v sobotu 13. prosince 2014 zbrusu nový běžecký závod s vánoční tématikou Christmas Night Run 2014, který svou účastí poctilo 600 běžců všech kategorií.

Historicky první ročník Christmas Night Run - pětikilometrový závod s charitativním puncem rozzářil centrum města Hradce Králové.
Vybrané dárky dle přání jednotlivých dětí získají maminky s dětmi z azylového domu v Pouchově. „Vánoce jsou svátky lásky a porozumění, proto děkuji všem, kteří dnes dorazili na tuto krásnou akci a zároveň děkuji každému, kdo už dal nebo se chystá dát dárek pod Stromeček splněných přání v OC Atrium," promluvila k divákům náměstkyně primátora paní Anna Maclová.

  Start i cíl proběhl na náměstí Svobody a krásně osvětlená trasa s vánoční tématikou vedla proti proudu řeky Labe. Běžci proběhli nejprve přes Labský most pak zpátky okolo Městských lázní na Tyršův most a dále po náplavce okolo soutoku Labe a Orlice k Jiráskovým sadům až k cíli.  

Pro spoustu běžců byla hlavní pohnutkou účasti, že budou půl hodiny sportovat a potit se nejen pro své zdraví a radost ale i pro dobrou věc. Pro pořadatelé je úspěch této akce spojené i s charitou impuls pro organizaci i dalších ročníků tentokrát na území celé České republiky.  

Absolutním vítězem se stal se startovním číslem 531 pan Jiří Čivrný v čase 16 minut a 58 vteřin.
Nejrychlejší ženou vánočního běhu se startovním číslem 554 se stala paní Egle Uljas v čase 19 minut a 59 vteřin.   

Pro tuto zimu připravili pořadatelé Night Runu také zimní běhy pod názvem Winter Run a Vy se můžete těšit na tyto zastávky:  
17.1.2015 Hradec Králové
24.1.2015 Olomouc
14.2.2015 České Budějovice
21.2.2015 Praha  

Více informací naleznete na: www.night-run.cz 

Sdílet