Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

ALPA - Jaké přísady povzbudí vaše svaly? - 5.díl

Věděli jste, že kreatin se nepoužívá jen ve výživě? A že hřebíček není jen voňavé vánoční koření? O přísadách, které podporují regenerační vlastnosti masážních přípravků, si řekneme více v tomto díle.

Věděli jste, že kreatin se nepoužívá jen ve výživě? A že hřebíček není jen voňavé vánoční koření? O přísadách, které podporují regenerační vlastnosti masážních přípravků, si řekneme více v tomto díle.

Lihové přípravky - ano nebo ne? 

Největší výhodou přípravků na bázi lihu je vysoká koncentrace výtažků z bylin, což výrazně zvyšuje jejich účinnost. Lihová mazání mají u nás - zejména právě díky francovce - dlouhou tradici. Ideální jsou pro krátké masáže před i po výkonu. U prostředků na bázi alkoholu je pozitivem antimikrobiální účinek lihu, navíc se po odpaření nemusejí umývat. Nehodí se však k déle trvající masáži, protože se rychle odpařují a jak by řekli maséři - špatně kloužou. Pro takovou masáž jsou jednoznačně určené emulze, případně přípravky s gelovou nebo krémovou konzistencí. Ty zároveň déle a lépe "kloužou" a zabezpečují lepší pronikání účinných látek do pokožky a jejich rychlé vstřebávání.  

A na závěr čtveřice regeneračních pomocníků:

Kreatin 
Kreatin je již delší dobu v hledáčku sportovní medicíny, význam má zejména ve sportovní výživě. Dle některých studií má kreatin schopnost zvyšovat dostupnost energie pro buňky a může dokonce zpomalovat nástup některých neurodegenerativních chorob. Zkoumáno je však také jeho povrchové působení. Kreatin obsažený v masážních gelech působí příznivě na pokožku, vitalizuje ji, brání jejímu podráždění a urychluje regeneraci. Je obsažen například v chladivém ALPA sport gelu, Základní masážní emulzi ALPA nebo Chladivé emulzi ALPA.   

Mentol
 
Mentol má výrazné chladivé a zklidňující účinky. Napomáhá prokrvení, uvolnění a regeneraci svalů. Chladivá emulze ALPA s mentolem a bylinnými extrakty je vhodná pro uvolňující masážpo sportovní a fyzické námaze. Obsažená silice z jedle sibiřské a mentol navíc napomáhají prokrvení pokožky, uvolnění a regeneraci svalů.   

Měsíček lékařský
 
Nenápadná bylinka působí proti zánětům. Blahodárně působí na zhmožděniny, kloubní záněty a zklidňuje únavu namožených svalů. V ALPA emulzi Arnika měsíček společně s arnikou zlepšuje krevní oběh a zklidňuje únavu namožených svalů.   

Hřebíček
 
Hřebíček je ideální přísadou emulzí určených pro masáže kloubů, svalů a páteře. Má dezinfekční, antimikrobiální a mírně znecitlivujícími účinky. Hřebíček najdete v bylinném masážním ALPAgelu HŘEBÍČEK, který v kombinaci s dalšími éterickými oleji je ideální pro utlumení svalových a revmatických bolestí a svalům poskytuje potřebnou regeneraci.   

Kafr
 
Kafr podporuje prokrvení, rychle se vstřebává do pokožky a působí jako mírné lokální anestetikum. Často je pro své osvěžující účinky používán v kombinaci s mentolem. Pozitivně působí na unavené svaly a pomáhá při revmatických bolestech.   

Kaštan
 
Kaštanový extrakt příznivě působí na cévní systém, zejména na žíly, kdy zvyšují žilní tonus. Působí protizánětlivě a urychluje vstřebávání otoků. Extrakt z kaštanu má příznivý vliv také na poruchy periferního prokrvení, jehož projevem jsou například studené nohy a fialové ruce.   

Arnika
 
Extrakt z arniky zvyšuje prokrvení ošetřované pokožky, vyznačuje se velmi dobrými hojivými vlastnostmi. Arnika působí pozitivně na veškeré rány, křečové žíly, ulevuje také při bolestech kloubů.     

www.alpa.cz 

****
Masážní přípravky ALPA - léty ověřená kvalita za rozumnou cenu
 
ALPA nabízí rozsáhlou řadu masážních přípravků ve skvělé kombinaci ceny a kvality ověřené stoletou tradicí. Legendu francovku ALPU zná jistě každý, dostupná je však také v několika speciálních variantách: Lesana, Kaštan, Kostival, Arnika a Hřebíček. Masážní krémy, gely a emulze používají profesionální maséři, ale především jsou již po generace oblíbeny pro domácí použití. Masážní krémy dodají pokožce hebkost a vláčnost, jsou vhodné při namožení svalů a kloubů. Masážní gely se skvěle vstřebávají, přinášejí osvěžující a uklidňující účinky. Masážní emulze přispějí k prokrvení svalů a přinášejí chladivý nebo hřejivý efekt. Další informace najdete na Alpa.cz.

Sdílet