Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

ALPA - Masáží k lepšímu výkonu i uvolnění 3.díl

V současné době jsou stále častěji doceňovány účinky masáží a také stoupá jejich obliba. Bolavá záda a další "civilizační potíže" jsou u sedavého způsobu života a nedostatku pohybu stále častější a lidé hledají pomoc a útěchu právě u masérů a masérek.

V současné době jsou stále častěji doceňovány účinky masáží a také stoupá jejich obliba. Bolavá záda a další "civilizační potíže" jsou u sedavého způsobu života a nedostatku pohybu stále častější a lidé hledají pomoc a útěchu právě u masérů a masérek.

V rukou kvalifikovaného maséra nebo sami doma?

Pokud se svěříte do rukou kvalifikovaného maséra, dostane se vašim svalům to pravé uvolnění. Jak sportovní masáž probíhá si můžete zdarma na vlastní kůži vyzkoušet v ALPA stanu před i po závodech Cyklomaraton i Night Run.

"Masírovat sportovce na Cyklomaraton jezdím již druhým rokem. Nejčastěji používám zelenou chladivou emulzi s kafrem. S tou masíruji hlavně dolní končetiny a někdy šíji. Záleží také samozřejmě na individuálních potřebách závodníka," 
říká masér Petr Šubr ze zázemí masérského stanu ALPA, který je součástí každého závodu Cyklomaraton a Night Run.   

Ne vždy je ale možné svěřit své tělo do rukou profesionálů. Lokální masáž namožených svalů si však můžete dopřát i doma. Nevýhodou automasáže je ta, že sama o sobě představuje namáhavé "cvičení". Pokud se chystáte na automasáž, buďte citliví - masírujte zlehka a nikdy nechoďte přes bolest. Nikdy nemasírujte stažený sval. Je potřeba, aby masírované partie byly uvolněné.   

Jaká masáž bude, co od ní očekávat a jaký bude výsledek, záleží mimo jiné také na použitých masážních prostředcích. Osvědčené jsou například masážní přípravky značky ALPA, které se vyznačují skvělým poměrem kvality a ceny. Společnost ALPA nabízí celou řadu masážních přípravků - od tradiční francovky, přes masážní krémy, gely až po účinné emulze.   K čemu se jednotlivé typy masážních přípravků nejlépe hodí a jaké jsou jejich výhody a nevýhody si řekneme v dalším díle.   www.alpa.cz 

**** Masážní přípravky ALPA - léty ověřená kvalita za rozumnou cenu 

ALPA nabízí rozsáhlou řadu masážních přípravků ve skvělé kombinaci ceny a kvality ověřené stoletou tradicí. Legendu francovku ALPU zná jistě každý, dostupná je však také v několika speciálních variantách: Lesana, Kaštan, Kostival, Arnika a Hřebíček. Masážní krémy, gely a emulze používají profesionální maséři, ale především jsou již po generace oblíbeny pro domácí použití. Masážní krémy dodají pokožce hebkost a vláčnost, jsou vhodné při namožení svalů a kloubů. Masážní gely se skvěle vstřebávají, přinášejí osvěžující a uklidňující účinky. Masážní emulze přispějí k prokrvení svalů a přinášejí chladivý nebo hřejivý efekt. Další informace najdete na Alpa.cz. 

Sdílet