Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Brno přivítá ojedinělý noční běžecký závod

Brněnská Riviéra, oblíbený cíl Brňanů v parných letních dnech, bude 16. srpna centrem nočního běžeckého závodu GP Batteries Night Run 2014 a Avon běhu. Bude to již třetí zastávka celoročního seriálu a večer plný zážitků pro účastníky.

Brněnská Riviéra, oblíbený cíl Brňanů v parných letních dnech, bude 16. srpna centrem nočního běžeckého závodu GP Batteries Night Run 2014 a Avon běhu. Bude to již třetí zastávka celoročního seriálu a večer plný zážitků pro účastníky.

Rostoucí popularita běhu ukazuje na příznivý fakt, že lidé chtějí něco dělat pro své zdraví. Někdo chce zhubnout, jiný se chce dostat do kondice, jiný si během zase čistí hlavu od problémů každodenního života. Byť s různými pohnutkami, ale se stejným cílem si mohou příznivci tohoto sportu užít atmosféru nočního Brna. A přitom udělat něco pro své zdraví a také přispět na dobrou věc.

V jihomoravské metropoli se 16. srpna 2014 chystá již třetí zastávka nového seriálu nočních běžeckých závodů GP Batteries Night Run 2014. Předchozích závodů v Hradci Králové a Ostravě se účastnily stovky nadšených běžců různých věkových i výkonnostních kategorií, kteří si vychutnali atmosféru potemnělého města. A velký zájem očekávají organizátoři i od Brňanů.

Centrum akce bude na Koupališti Riviéra, odkud se běžci vydají po levém břehu řeky Svratky a okolo areálu BVV a po druhém břehu řeky zase nazpět. Připraveny jsou tratě na 5 a 10 kilometrů a také dětské závody RWE Kids Cup.

Děti budou závodit na tratích od 400 metrů do dvou kilometrů ještě před startem hlavního závodu od 18.00 hodin. Start hlavního závodu GP Batteries Night Run Brno je naplánován na 20.30 hodin. Trasa je tvořena dvěma okruhy a měří 10 km, ale kdo si na ni netroufne, může se přihlásit na pětikilometrový AVON Růžový běh.Část výtěžku ze startovného na Avon běhu  poputuje na konto AVON boj proti rakovině prsu. Na veřejnou sbírku proti rakovině prsu. ze které je podporována prevence, pomoc nemocným ženám a další výzkum tohoto onemocnění, věnují pořadatelé 100 Kč z každého startovného. Čím víc nás tedy poběží, tím větší vyjádříme solidaritu s nemocnými a jejich rodinami.

Běh je podle odborníků jednou z nejzdravějších pohybových aktivit vůbec. A večerní běh za svitu pouličních lamp má také své zvláštní kouzlo. A když můžeme pomoci prospěšné věci, získají tím naše výkony úplně jiný, větší rozměr. Tak obujte tenisky a pojďte do toho s námi!

Akce se koná pod záštitou primátora statutárního města Brna pana Romana Onderky, hejtmana Jihomoravského kraje JUDr. Michala Haška a poslance Parlamentu České republiky pana Leoše Hegera, CSc.

Více informací a přihlášky najdete na stránkách www.night-run.cz

Program akce GP BATTERIES NIGHT RUN BRNO 2014
16:00 - 19:30 Registrace a prezentace závodníků
16:00 - 17:30 Registrace a prezentace dětí
18:00 - 19:00 Dětské závody RWE KIDS CUP
19:20 - 20:20 Řazení běžců na start
20:20 - 20:25 Rozprava k závodu
20:30 - 20:30 Start 10km GP BATTERIES NIGHT RUN
20:35 - 20:35 Start 5km AVON BĚH
21:40 - 22:00 Vyhlášení

Sdílet