Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Budějovické kulatiny

O prvním říjnovém víkendu se v centru Českých Budějovic a v jeho okolí poběží 9. ročník NN Night Runu. Devět let, to už je hodně. To je prostě kus historie. A příští rok budou kulatiny!

Pojďme se podívat na další data, která jsou s historií tohoto krásného města spojena a která se v příštím roce pěkně zakulatí.

V příštím roce se oslaví 30 let od založení budějovického koncesionáře značky Peugeot, společnosti HS Auto. Úspěšný prodejce a autorizovaný oprávce vozů značky Peugeot se může pochlubit mnohaletými zkušenosti, spolehlivostí, kvalitou a péčí o zákazníka. I proto se k němu Budějovičtí (ale i obyvatelé okolních měst a vesnic) stále rádi vracejí. Koncesionář HS Auto se objeví i na NN Night Runu a ukáže zde některý ze svých nejnovějších modelů značky Peugeot.

Půlstoletí bude v příštím roce slavit proslavená Rallye Český Krumlov, která se každoročně odehrává i v Českých Budějovicích. Po místním výstavišti už v roce 1973 svištělo 120 závodních speciálů. Tenkrát mezi nimi Peugeot chyběl, ale o 30 let později, v roce 2003 se zde s legendárním Peugeotem 206 WRC proháněl ještě legendárnější Roman Kresta se spolujezdcem Milošem Hůlkou. O dalších 10 let později, tedy v roce 2013, zde pak posádka Jan Černý – Pavel Kohout s vozem Peugeot 208 R2 dokonce zvítězila v kategorii dvoukolek.

No a když jsme u těch výročí, tak v příštím oslaví rovných 120 let českobudějovické muzeum a desetileté výročí čeká i budějovickou stáčírnu plechovkového piva.

Sdílet