Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

U Mizuna si vybere každý

Asfalt nebo trail?

Asfalt nebo trail?

 

Asfalt nebo trail? Objemy nebo rychlé úseky? Trénink nebo závody? Silniční maratony nebo horské ultramaratony? Nebo třeba halové sporty, fotbal? Ať již holdujete běhu nebo jinému sportu, z kolekce Mizuno 2022 si určitě vyberete.

Tato japonská značka s tradicí již od roku 1906 je v běžeckém světě známá zejména díky své technologii vlnové desky Mizuno Wave, která byla na trh uvedena již v roce 1998. Její princip spočívá v tom, že zajišťuje lepší distribuci síly dopadu při kontaktu s povrchem, přičemž dochází k účinnějšímu tlumení nárazů. O funkčnosti vlnové desky Mizuno Wave hovoří zejména čtvrt století trvající série boty Mizuno Wave Rider, která s technologií tlumení Wave pracuje po celou dobu své existence. Legendární Ridery dnes mají neuvěřitelné pořadové číslo 25. Pozornost si zasloužily v průběhu let také mezi profíky – u nás je obouvá třeba dvojnásobná mistryně světa na 400 m překážek Zuzana Hejnová.

Mizuno rider 25

Před dvěma lety pak Mizuno přišlo s absolutní novinkou, kterou neustále rozvíjí. Jde o technologii Mizuno Enerzy, která je zakomponovaná do mezipodešve všech klíčových modelů běžecké obuvi Mizuno a přináší nejen dosud nevídanou měkkost došlapu, ale zejména bezkonkurenční návrat energie nakumulované při dopadu zpět do odrazu.

 

MIZUNO ENERZY FOAM je materiál mezipodešve, který je při své odolnosti o 17 % měkčí a zajišťuje o 15 % větší návrat energie po dopadu než předešlé materiály. MIZUNO ENERZY CORE je pak nejměkčí a nejpružnější materiál podešve, který Mizuno kdy vytvořilo. Je měkčí o neskutečných 293 % a zajišťuje dokonce o 56 % větší návrat energie než v minulosti použité materiály.

Nové směsi materiálu MIZUNO ENERZY Core a MIZUNO ENERZY Foam kombinuje skvěle bota Mizuno Wave SKY 5, která poskytuje běžci ještě měkčí nášlap a bezkonkurenční míru přenosu energie do odrazu. Díky bezkonkurenčnímu tlumení je vhodná také pro běžce s průměrnou či lehce nadprůměrnou hmotností.

Mizuno Sky 5

Do nové sezony byly technologií ENERZY Core vylepšeny rovněž velmi oblíbené Mizuno Wave Skyrise 3, které zajišťují pocit lehkosti a pružnosti nášlapu, vysoký návrat energie a vynikající stabilitu běžce.

mizuno sky3

 

Pro trailové specialisty je tu pak mimo jiné oblíbená bota Daichi, letos s pořadovým, číslem 7. Nové Mizuno Wave Daichi 7 využívají technologii Wave v kombinaci s materiálem EVA k zajištění větší stability a současně výborného tlumení nárazů. Díky Michelin podešvi s vynikající trakcí a nastavitelnému systému pro pevnější utažení obuvi vás Daichi spolehlivě a bezpečně proved každým terénem. Bota je navíc dostupná i nepromokavém provedení Mizuno Wave Daichi 7 GTX.

Mizuno Daichi 7

 

Bežecká kolekce Mizuno 2022 obsahuje samozřejmě i řadu běžeckého oblečení a doplňků. Zkuste třeba běžecká trika z řady Premium vybavená technologií Solarcut pomáhající držet tělo v chladu i ve vysokých teplotách, případně oblečení vybavené technologií Dry Aeroflow zaručující vysokou prodyšnost (např. tričko Mizuno Aero Tee).

 

Kolekce Mizuno pro letošní rok je opravdu široká a nabitá novinkami. Stačí si vybrat.

www.mizuno.eu

 

 

Sdílet