Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Pojedete na závod autem?

Nezapomeňte se protáhnout

Nezapomeňte se protáhnout

Nezapomeňte se protáhnout

Ostrava, Liberec, Hradec Králové… a kilometry a kilometry jízdy, které musíte urazit autem, než dojedete na start závodu. Dlouhé cestování vyčerpává, a vy přitom potřebujete přijet a být fit, v plné formě a připraveni vaše soupeře „rozsekat“. Poradíme vám, jak předejít tomu, že vylezete z auta rozlámaní. Máme pro vás video, které vám pomůže s efektivním protažením celého těla po jízdě autem. Natočili ho pro vás sportovci, kteří často překonávají dlouhé vzdálenosti autem při cestách na zápasy – hráči klubu Florbal Chodov.

Podívejte se zde.

Ideální je udělat si během dlouhé jízdy přestávku, a přitom se protáhnout. Pauza se doporučuje po 2 až 3 hodinách jízdy. Při delším řízení dochází k únavě dlaní a předloktí od držení volantu. Ovládání pedálů můžete pocítit v lýtkách, čemuž předejdete používáním tempomatu. Občas se při dlouhém řízení ozývá krční nebo bederní páteř. Udělat si v pravý čas přestávku na protažení tedy určitě prospěje celému tělu a dodá vám energii pro nadcházející běh.

Kromě toho je třeba při jízdě myslet na pitný režim. Dehydratací organismu totiž únavu z řízení ještě prohloubíte. Ideální je nechlazená neperlivá voda nebo vlažný čaj. Ledové nápoje vám nemusí prospět zejména máte-li zapnutou klimatizaci. Obecně platí, že před příjezdem do cíle je dobré si postupně zvykat na venkovní teplotu, tedy vypnout topení či klimatizaci a případně doladit vnitřní teplotu v autě pomocí otevření okének.

Sdílet