Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

22 kilometrů k dobru

Peugeot e-208

Peugeot e-208

Pravidelní účastníci našich závodů NN NIGHT RUN a dalších už určitě zaregistrovali náš malý zářivě žlutý elektromobil Peugeot e-208, který už celý rok dělá našim běžcům předjezdce. Jezdí čistě na elektřinu, tedy bez emisí, zápachu, hluku a vibrací. Rozhodně ale ne bez emocí. Když totiž šlápnete na plyn, okamžitý točivý moment dá autu bleskurychlou reakci, až vám poskočí srdce. To se zkrátka nikdy neomrzí.

 

Náš Peugeot e-208 ujede na jedno nabití až 340 kilometrů. V továrně v Trnavě, kde se Peugeot 208 vyrábí, ale už připravují technickou inovaci, kterou aplikují v příštím roce. Díky ní další vyrobené vozy ujedou o pěkný kus víc, konkrétně o celých 22 kilometrů, neboli 8 procent. A pozor, šikovní řidiči s ním prý v reálném provozu ujedou ještě o pár kilometrů dál. Jak vlastně vypadají takové technické inovace, s nimiž se tak výrazně zvedne dojezd elektromobilu?

 

Jako první přišily na řadu pneumatiky. Ty přešly do třídy A+ a díky nižšímu valivému odporu poskytují vyšší účinnost. Dále se vylepšila mechanika. Vůz nabídne nový převodový poměr, který optimalizuje dojezd při jízdě po silnici a dálnici.

 

A konečně, e-208 dostala nové tepelné čerpadlo ve spojení s čidlem vlhkosti instalovaným v horní části čelního skla, což optimalizuje energetickou účinnost vytápění a klimatizace. Tepelné čerpadlo v elektromobilu slouží k vytápění vozu, aby uživatel nemusel řešit dilema, jestli bude v zimě v autě mrznout nebo obětuje dojezd.  

 

Pořídíte-li si tedy Peugeot e-208 příští rok, dostanete oproti současným verzím 22 kilometrů k dobru. Celkově se dostanete na 362 bezemisních kilometrů na jedno nabití. To je víc, než měří silnice z Prahy do Ostravy!

www.peugeot.cz

Sdílet