Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Adam Mišík poběží doma

Už za pár dní se koná NN Night Run Praha

Už za pár dní se koná NN Night Run Praha

Už za pár dní se koná NN Night Run Praha, který se běží na Letné. Tohoto závodu se pravděpodobně zúčastní i Adam Mišík, zpěvák, herec, dabér… a taky ambasador značky Peugeot. Jezdí krásným modrým Peugeotem 208. Adam na Letné bydlí, takže je mu tato pražská čtvrť blízká a má ji proběhanou křížem krážem. Pravidelným během se udržuje v kondici, což je vzhledem k jeho profesi třeba, i když na druhou stranu to při jeho hektickém životě plném natáčení, koncertování a neustálého cestování není snadné.

Jak často běháš?

Pravidelně dvakrát týdně.

Kolik uběhneš?

Běhám pět kilometrů, většinou mi to trvá tak 27 minut.

Už jsi někdy běžel závod?

Jednou. Byl to závod pro charitu. Jednalo se o půlmaraton a umístil jsem se tam poměrně dobře. Už nevím přesně, ale doběhl jsem mezi prvními.

Jaké máš na Letné oblíbené trasy?

Nejlepší jsou podle mě Letenské sady a Stromovka. Stromovku dávám, když chci trochu terén, tam jsou totiž i kopce. Nejlíp se tam běhá v noci, to je tam liduprázdno. Letenské sady jsou míň náročné, trochu víc relax, ale jsou opravdu krásné.

Jak důležité je pro tvoji profesi udržovat se v kondici?

Je to dost důležité. A nejde jen o fyzickou kondici. Sport pomáhá i s psychiku a zvládáním stresu. Záleží samozřejmě na roli, některé jsou fyzicky náročnější, takže trénink je nezbytný. Kromě běhání taky boxuji a často chodím do posilovny. Myslím, že nejlepší je komplexní trénink, tedy aerobní, vytrvalostní a silový. Snažím se to dobře zkombinovat. 

Diváci si tě asi vybaví v roli puberťáka ve filmu Bajkeři, kdy jsi tak trochu z donucení jezdil na kole. Jak to máš tedy s cyklistikou mimo filmové plátno?

Přiznám se, že ke kolu moc vztah nemám. Tedy spíš skoro žádný, takže natáčení jsem takřka protrpěl.

Chystáš nějaké akce, na které bys tvoje příznivce pozval?

Na podzim pojedu takové miniturné o šesti koncertech. Teď hlavně natáčím filmy, ale ty ještě nejsou hotové a nedostanou se ven dřív než příští rok, tak zatím nebudu prozrazovat.

Řekneš nám aspoň, jakou roli tam hraješ?

V jednom filmu hraji drogového dealera. Moc hezká role!

Sdílet