Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Historie Peugeotu začala v Liberci

V Liberci se bude odehrávat další závod seriálu NN Nigth Run.

V Liberci se bude odehrávat další závod seriálu NN Nigth Run.

V Liberci se bude odehrávat další závod seriálu NN Nigth Run. Toto město je ale důležité i pro našeho partnera, značku Peugeot v ČR. V Liberci totiž už před 30 lety vznikl úplně první dovozce vozů značky Peugeot u nás. Tím je firma Federal Cars, kterou založil bývalý automobilový jezdec Zdeněk Vojtěch. Liberečtí tak už v roce 1992 mohli nakupovat peugeoty v moderním autosalonu se servisním zázemím, zatímco v ostatních městech se koncese teprve rodily. V roce 1994 se firma rozrostla o pobočku Federal Cars v Praze.  Dnes oba tyto autosalony prodají ročně přes tisíc vozů značky Peugeot.

 

Jedním z nejprodávanějších modelů je SUV Peugeot 3008 a uvidíte ho i na našem závodě v Liberci. Jedná se o plug-in hybridní verzi o výkonu 225 koní. Čistě na elektřinu ujede až 56 zcela bezemisních kilometrů. V kombinovaném režimu si vystačí s 1,4 l benzínu na 100 km, přičemž emituje jen 31 g CO2 na kilometr.

 

Peugeot 3008 získal při svém uvedení na trh prestižní titul evropské Auto roku 2017. Svým sebevědomým designem, prostorným interiérem a nejmodernějšími asistenčními systémy si okamžitě získal přízeň zákazníků. Od uvedení na trh se ho celosvětově prodalo už milion kusů. Na konci loňského roku se předvedl v modernizované podobě. S novým designem a novými technologiemi, jako například 3D online navigace. Ta přijímá data z externích zdrojů a vy tak máte kromě aktuálních dopravních informací k dispozici také přehled volných parkovacích míst v okolí, ceny paliva na různých čerpacích stanicích, předpověď počasí, upozornění na nebezpečné úseky a rychlostní radary a mnoho dalších informací. Líbí se vám Peugeot 3008? Vyberte si z nabídky Federal Cars.

Sdílet