Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Hatchback 308: horká novinka u Peugeotu

Nový Peugeot 308 se designově rozhodně povedl.

Nový Peugeot 308 se designově rozhodně povedl.

Nový Peugeot 308 se designově rozhodně povedl. Kromě toho se chlubí přelomovými technologiemi, vynikajícími jízdními vlastnostmi a luxusním interiérem, což je z prvních informací a fotek patrné. Nás ale zajímalo, čím si dokáže získat běžce. Zjistili jsme, že v této oblasti má co nabídnout:

Při cestě na závod se postará o vše, abyste se mohli psychicky připravit a nemuseli moc řešit záležitosti kolem řízení. Má systém poloautonomního řízení a dokáže dokonce i sám předjíždět. Zeptá se vás, zda má předjet auto před vámi, souhlasíte-li, sám změní jízdní pruh a po skončení manévru se zase zařadí. Sám parkuje, v nebezpečí automaticky brzdí, zapíná a vypíná dálková světla a umí toho samozřejmě mnohem víc.

Nový Peugeot 308 vás připraví i fyzicky. Má přední sedadla s certifikátech AGR (Akce pro zdravá záda) oceňující ergonomii a rozsah nastavení. Na závod pak nepřijedete rozlámaní, ale příjemně odpočatí. Dokáže také kontrolovat kvalitu ovzduší pomocí systému AQS (Air Quality System) a podle toho automaticky reguluje cirkulaci vzduchu uvnitř vozu, navíc má i systém Clean Cabin pro úpravu vzduchu a filtraci znečišťujících plynů. Údaje o kvalitě vzduchu se zobrazují na centrálním dotykovém displeji. I vaše plíce se tak mohou připravit na nadcházející výkon. Mimochodem pro kvalitu ovzduší i sám něco dělá. Nabízí totiž plug-in hybridní motory s dojezdem na elektřinu až 60 kilometrů.

A jak se o vás postará po závodě? Určitě přijde vhod masážní systém s různými programy, ambientní osvětlení ve voze s možností výběru mezi 8 barvami světla a prémiový Hi-Fi systém Focal.

 

 

Sdílet