Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Šelmy na start! Již za 2 dny se startuje

Již za dva dny začne letošní ročník unikátních nočních závodů. První díl série NN Night Run a Avon Běhu pro zdravá prsa se tradičně odehraje v Ostravě a startuje se již přesně za dva dny.

Již za dva dny začne letošní ročník unikátních nočních závodů. První díl série NN Night Run a Avon Běhu pro zdravá prsa se tradičně odehraje v Ostravě a startuje se již přesně za dva dny.

 

Startovní listina se postupně zaplňuje a dva dny před startem v ní lze najít přes tisíc jmen od těch nejmladších až po veterány. Jsou mezi nimi účastníci královské trasy na deset kilometrů NN NIGHT RUN, běžci na poloviční vzdálenost AVON BĚHu 5 km, ti nejmladší poběží 211 KIDS CUP a celé rodiny si mohou zaběhnout nebo projít krátkou trať v rámci FAMILY RUNu.

Právě rodinný běh odrazuje mnoho účastníků, kteří by se rádi zúčastnili, ale obávají se slova „run“. Zbytečně, mohou klidně jít.  „Hlavní myšlenkou celého závodu je podpořit aktivní životní styl celých rodin, proto nezáleží, zda jdou, či běží. Nejde totiž o čas, ale o společný zážitek,“ potvrdil šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel a pokračoval: „Máme běžce, kteří s námi rostou. Začínali právě na family runu, který je namotivoval k dalšímu rozvoji. I když nese název Family Run, můžou běžet i jednotlivci, nebo závodníci využít jako rozběh před závodem. V cíli na ně bude čekat medaile Lišky.“

Pořadatelé očekávají, že se i letos počet účastníků dostane k dvěma tisícům. Pokud bude nárůst podobný jako při zimních bězích v rámci seriálu innogy Winter Run, mohla by se účast dostat na velmi zajímavá čísla.

 

„Ptali jsme se českých běžců, kdy se jim nejlépe běhá a u pravidelných sportovců jasně vyhrály podvečerní nebo večerní hodiny. Také proto jsme se rozhodli dát i letos tisícům lidí možnost proběhnout si s rodinou nebo přáteli vlastní město v závodě, kde vyhrát není to hlavní,“ říká Maurick Schellekens, generální ředitel NN Životní pojišťovny a NN Penzijní společnosti, generálního partnera série. „NN Night Run je jedinečný svou dobrodružnou atmosférou, která se nejlépe projeví až po setmění, kdy lidé běží městskými uličkami s čelovkou na hlavě,“ dodává.

 Pořadatelé ví, že zhruba pět procent účastníků objíždí spolu se seriálu NN NIGHT RUN celou republiku a myslí na ně. „Neoceňujeme pořadí, ale pravidelnost. Pro každého, kdo zvládne absolvovat 5 a více závodů, je připravené ocenění NightMan nebo NightWoman, které přináší na další ročník řadu výhod,“ prozradil Tomáš Pavel.

Zatímco děti zvládnou běhy ještě za světla v rámci 211 Kids Cupu, stejně jako účastníci rodinného běhu, běžci na pět a deset kilometrů již poběží za tmy. Potřebují proto povinnou čelovku. „Kromě praktického důvodu je zde i vedlejší estetický. Pohled na „svítícího hada“ běžců potěší oko jak závodníka, tak návštěvníka,“ nebojí se pořadatelé přiznat, že jde i o atmosféru. A ta stojí za to! Podobně jako u jiných městských běhů, i při NN Night runu zažijete skvělou atmosféru, kladem tohoto seriálu je nijak vysoké startovné.

Proto neváhejte a přihlaste se na první díl letošního seriálu NN NIGHT RUN v Ostravě. Ať už poběžíte jakoukoliv trať, v cíli na vás bude čekat medaile. Letos jsou celkem čtyři „kočičí“ motivy. Šelmu dostanou běžci na NN NIGHT RUN 10 km, kočičku na AVON BĚH 5 km, koťátko na 211 KIDS CUP a lišku na FAMILY RUN. Ale pozor, noční závodění je vysoce návykové.

 

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR se stala novým titulárním partnerem dětský běhů, které se tak nově nazývají 211 KIDS CUP a jsou určeny děti od 0 do 14 let. Všechny děti startují za symbolických 150 Kč při online registraci, v cíli obdrží krásnou medaili a vodu. A aby rodiče jenom nefandili, je pro každého dospělého pojištěnce ZP 211 připravena sleva 100 Kč na startovném při online registraci po zadání čísla EHIC do formuláře či na místě po předložení průkazu pojištěnce.

 

Kalendář NN NIGHT RUN 2019

13.4. NN NIGHT RUN OSTRAVA
27.4. NN NIGHT RUN HRADEC KRÁLOVÉ
18.5. NN NIGHT RUN BRNO
25.5. NN NIGHT RUN LIBEREC
10.8. NN NIGHT RUN MOST
14.9. NN NIGHT RUN PRAHA
5.10. NN NIGHT RUN ČESKÉ BUDĚJOVICE
19.10. NN NIGHT RUN OLOMOUC

 

 

 

 

 

Sdílet

Galerie