Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

NN NIGHT RUN BUDE PATŘIT NOČNÍM ŠELMÁM

Se stejným motivem, nicméně se spoustou novinek začne již za necelý měsíc letošní ročník seriálu NN NIGHT RUN.

Se stejným motivem, nicméně se spoustou novinek začne již za necelý měsíc letošní ročník seriálu NN NIGHT RUN.

Se stejným motivem, nicméně se spoustou novinek začne již za necelý měsíc letošní ročník seriálu NN NIGHT RUN. V seriálu, kterého se loni účastnil druhý nejvyšší počet běžců v Česku, se opět běžci změní v noční šelmy. 

Hlavní novinkou letošního ročníku je, že veteráni nad pětašedesát let mají startovné zdarma. Věrní závodníci mohou sbírat body, které pak promění za startovné zdarma. Ti nejvěrnější se pak mohou stát členy Night Run Teamu. Za poplatek tisíc korun dostanou tričko a slevu na startovné. 

A počty startujících v dresech týmu jen stoupají, objevují se i na čelních pozicích. „Všechny trasy jsou krásné. Jakmile jsme se dostali do Night Run Teamu, není to povinnost, ale radost běhat za tento tým a zúčastňovat se závodů. Ambice budou záležet na formě, ale určitě to bude dostat se na bednu,“ těší se Miroslav Burian. Se snoubenkou Lenkou Švábíkovou budou favorité ve svých kategoriích. 

Již loni byly oblíbené závody rodinných týmů, kterých se účastní jeden dospělý a jedno dítě do patnácti let, jejich časy se sčítají. Všichni, kteří zaběhnou více než pět závodů, pak získají titul Night Man či Night Woman. 

Stejně jako loni se vedle trati na deset kilometrů a pětikilometrového Avon Běhu pro zdravá prsa budou konat i dětské závody 211 KIDS CUP a nesoutěžní rodinné běhy. Na všech těchto tratích budou na startující v cíli čekat medaile, které se letos designérům a grafikům obzvláště povedly. 

Pro děti jsou koťátka, účastníci rodinného běhu dostanou lišku, Avon běh má kočičku a NN Night Run na deset kilometrů černou šelmu. O tom, že jsou zdařilé, se ostatně mohou všichni přesvědčit na Facebooku a Instagramu. „Je vidět, že se šelmy líbí, lidé se přihlašují,“ usmívá se šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel. Dodal, že v Čechách je nejvíce oblíbený závod v Praze a na Moravě Olomouc, v obou by měla padnout hranice dvou tisíc běžců. 

Kromě medailí se i letos mohou účastníci těšit na bohatý doprovodný program, který zahrnuje společnou rozcvičku před startem závodů na pět i deset kilometrů, mnoho soutěží a dalších aktivit ve stanu hlavního partner NN Životní pojišťovny a NN Penzijní společnosti. I letos dostanou dárky od sponzorů. 

Zatímco na jiných městských bězích čelní pozice obsazují elitní běžci, závody NN NIGHT RUN přináší radost z hezké umístění i ostatním. Pro hobby běžce, kteří si jdou běh hlavně užít, je to příjemný bonus. Běh má i charitativní podtext, běžci na pět kilometrů přispívají na boj proti rakovině prsu a jen loni se tímto způsobem vybralo přes dvě stě tisíc korun. Pomáhat budou i letos. 

To ale není všechno, 8. června se totiž v Praze na Ladronce poběží Run for Help. Všechno vybrané startovné z této akce půjde na pomoc handicapovaným dětem, aby mohly sportovat. V závodě budou mít handicapovaní běžci také svojí kategorii. 

Letošní seriál bude mít podobné termíny jako ten loňský, stejně jako loni začne v Ostravě v dubnu a skončí v říjnu v Olomouci. Navíc na podzim proběhnou tradiční Neon Run a Zombie Run, rok následně uzavřou oblíbené Vánoční běhy, letos se poprvé poběží ve Znojmě.

Sdílet