Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Yetty běží do Česka, běžci ho budou lovit

I letos pořadatelé nachystali závody na čtyři a osm kilometrů celkem v šesti městech

I letos pořadatelé nachystali závody na čtyři a osm kilometrů celkem v šesti městech

 

Začínat se bude 12. ledna v Hradci Králové, o týden později se poběží v Brně a poslední lednovou sobotu se stihne ještě závod v Ostravě. V únoru se pak poběží v Českých Budějovicích a po jednom volném víkendu budou následovat dva finálové závody v Olomouci a v Praze. Kdo běhal seriál innogy WINTER RUN i loni, může si kalendář v podstatě jen zkopírovat, je stejný.

Jedinou změnou, která se loni na posledních závodech osvědčila, je oddělení startovního pole na čtyři a osm kilometrů. Krátká trať bude startovat půl hodiny před polednem, ta delší o hodinu později. Běžci si tak mohou klidně zaběhnout oba závody, dvanáct kilometrů v závodním tempu v jeden den může být zajímavá výzva. „Na medailích na 4 i 8 km bude yetti, a pokud někdo poběží oba závody, tak si sněžní muži na medailích tlesknou,“ poodhalil zajímavý detail Tomáš Pavel z organizačního týmu. Stejné medaile budou i pro děti, které budou závodit na vzdálenostech čtyři sta a osm set metrů.

Kromě toho se i letos mohou závodníci těšit na startovní číslo, které jim po závodě zůstane, on-line diplom, nabitý startovní balíček, přijatelné startovné a bohaté občerstvení zejména v cíli. Kdo si potrpí na design, může si při registraci na závod objednat i pamětní dárek.

A zájem je značný. „Už nyní jsme na osmdesáti procentech loňské účasti. Praha bude určitě vyprodaná, možná už brzy,“ řekl na začátku letošního roku Tomáš Pavel. Loni si chválil rostoucí účast na svých závodech a zdá se tak, že i letos bude mít mnoho důvodů k radosti.

Pořadatelé se akorát  letos nedohodli na pokračování spolupráce s Českým atletickým svazem, tak si udělali svůj vlastní pohár. Nově vzniklý českomoravský běžecký pohár bude tentokrát vypsán pro tratě na osm i čtyři kilometry. Tak obujte maratonky, yetti už se blíží.

Sdílet