Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Start seriálu NN Night run na výbornou

Unikátní série nočních běhů odstartovala svůj pátý ročník. První závod letošního ročníku seriálu NN Night Run se oblíbil v oblíbené Ostravě a nezklamal.

Unikátní série nočních běhů odstartovala svůj pátý ročník. První závod letošního ročníku seriálu NN Night Run se oblíbil v oblíbené Ostravě a nezklamal.

Odpoledne za krásného jarního dne běžela více než dvě stovky dětí v pěti kategoriích innogy KIDS CUPu a doslova dav čtyř stovek účastníků se zúčastnil nesoutěžního Sberbank Family Runu. Zde byla na prvním místě radost z pohybu a vůbec nesešlo na tom, že někteří účastníci akci pojali jako procházku městem. Statutární město Ostrava dala záštitu nad touto akcí.

V osm hodin večer už se pod rouškou tmy začalo závodit. Na start AVON BĚHu na pět kilometrů se postavila více než pětistovka účastníků. Nejrychlejší z nich byl Miroslav Burian z CEPro teamu, který zaběhl čas 18:24.9. Druhý Michal Vlček (Los Amateros MTB) ztratil jen osmnáct vteřin. Za jeho zády se už seřadili vítězové veteránů Kai Witzlack-Makarevich reprezentující klub SC DHfK Leipzich/Triathlon, který se o vteřinu a půl vešel po devatenáct minut, a nejrychlejší muž pod 23 let Martin Ručka z BK Olbramice (19:04.8).

Třináctá celkově doběhla nejrychlejší žena Lenka Švábíková, která stejně jako její partner, vítěz mezi muži, hájí barvy CEPro Teamu. Zaběhla čas 20:59.8, spokojená ale moc nebyla. „Neběželo se mi vůbec dobře, protože mám krizi a netrénuji. Doufám, že mě dnešní výsledek nakopne k tomu, abych začala něco dělat,“ překvapila v cíli vítězka. Líbilo se jí počasí a hlavně medaile v cíli. „Máme kočičku. Abychom měli šelmu, je třeba běžet deset kilometrů a na to musíme více trénovat, tedy alespoň já,“ dodala. Druhá pak byla díky času 23:04.0 Veronika Drábková startující v kategorii Z23 a třetí v čase 23:27.8 Iva Sýkorová.

Na deseti kilometrech NN NIGHT RUNu zvítězil ve velkém sólo závodě Vítězslav Prášil z MK Seitl. „Jsem první, takže se běželo dobře. Já jsem spokojený. Trať byla parádní,“ řekl v cíli domácí závodník. Start  v devět hodin večer mu vyhovoval. „Většinou běhám večer po práci, když děti jdou spát. Byla to pro mě jedině výhoda,“ dodal. Zaběhl čas 37:37.7 a o více než dvě minuty porazil Richarda Bednáře. Tento tradiční účastník Winter Runů a Night Runů startoval čtyřicet minut po doběhnutí závodu na pět kilometrů, kde doběhl šestý.

O třetí místo absolutně a vítězství v kategorii nejmladších veteránů se tvrdě bojovalo. Vítěz tohoto souboje Ondřej Čáp (SK Dobruška) porazil v čase 39:50.3 svého soupeře Stanislava Najverta (Salamon Svunto) o pouhé čtyři desetiny vteřiny. Jen o další čtyři vteřiny za nimi finišoval Jan Halfar (MoInlycke Health Care), třetí v kategorii třicátníků.

Jen šest mužů bylo v cíli, když cílem v čase 40:59.5 proběhla nejrychlejší žena Markéta Baginská (Nutrend). „Cítím se skvěle, byl to boží závod a jsem ráda, že jsem si ho mohla po čtyřech letech zase zopakovat,“ usmívala se v cíli a k večernímu startu řekla: „Měla jsem možnost dát si dobrý oběd, přes den si odpočinout a teď na to vlítnout naplno.“ Druhá žena v cíli, Hana Fialová, zaběhla čas 47:32.5 a vyhrála kategorii M40. Za ní už byly další závodnice Elen Šimonová a Zita Horniaková. Celkem doběhlo 373 účastníků.

Se závodem byli spokojeni pořadatelé. „Vše klaplo. Bylo super počasí a v Ostravě jsou super lidičky. Zaznamenali jsme dnes celkem přes 1 700 startujících a to je pro Ostravu rekordní počet. Závod startoval náměstek primátora Vladimír Cigánek, který je šťastný, že již pět let běháme v Ostravě. Jeho přístup naopak těší nás,“ zhodnotil začátek letošního seriálu nočních běhů šéf pořadatelů Tomáš Pavel. Další díl seriálu se odehraje již za dva týdny v Hradci Králové.

Sdílet

Galerie