Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

WINTER RUN Hradec Králové dominoval Petr Kučera

Pátý ročník závodu byl zimním jen díky lednovému datu. Nejrychlejším bikerem dne byl na trati beze známek ledu a sněhu domácí Martin Horák (Ghost Rubena Racing Team), novému závodu běžců dominoval Petr Kučera (Cyklosport Chropyně).

Pátý ročník závodu byl zimním jen díky lednovému datu. Nejrychlejším bikerem dne byl na trati beze známek ledu a sněhu domácí Martin Horák (Ghost Rubena Racing Team), novému závodu běžců dominoval Petr Kučera (Cyklosport Chropyně).

V sobotu 18. ledna se u rybníka Biřička na okraji Hradce Králové uskutečnila již tradiční sportovní akce - Cyklomaraton Winter Hradec Králové. Po pátečním dešti čekala na účastníky obou závodů náročná trať. Zpočátku mlhavé ráno ale slunce nakonec přerušilo svými paprsky a během dne se krásně vyčasilo.

Jako první se do závodu pustili běžci. Multisportovní rozměr zimní akce se totiž rozrostl o běžecký sport, když v 10.30 byl odstartován premiérový závod CEP Winter Run zařazený do seriálu GP Batteries Night Run 2014. Nejrychleji z více než sedmdesáti startujících zvládnul sedmikilometrovou trať Petr Kučera (Cyklosport Chropyně), kategorii žen vládla Eva Vejběrová (Cyklo Pokr).

V pravé poledne se pak na trať vydali i bikeři, pro které bylo na výběr ze dvou tras. Závod na 20 i 40 kilometrů vedl po širokých lesních cestách, na nichž převládal mokrý písčitý podklad, ale ani bahnu se účastníci zcela nevyhnuli. Celkem se zúčastnilo přes 300 cyklistů, což je účastnický rekord.

Delší závod na dva okruhy vyhrál domácí Martin Horák (Ghost Rubena Racing Team), který v dramatické koncovce o dvě vteřiny porazil dalšího královéhradeckého bikera Martina Splítka (ČS Specialized HK) a Jana Procházku (Cyklosport Chropyně). V kategorii žen zvítězila v celkovém pořadí Ivana Loubková před svou sestrou Kateřinou (obě startují za Eleven-Rubena Cvikov), třetí dojela Petra Krtičková (HSK Cycling Team).

Na kratší trase dlouhé 20 km zvítězili Adam Lavička (Uniqa Jihlava) a Michaela Medková (Hradecký  spinning klub).

V naší republice teď panují spíše jarní než zimní podmínky. Počasí ale porušit nelze a v době, kdy jsou rušeny závody v běžeckém lyžování, byla víkendová akce pro běžce a cyklisty v Hradci Králové zpestřením této podivné zimy. Kouzlo jízdy zasněženou krajinou letos nebylo účastníkům Cyklomaratonu Winter Hradec Králové dopřáno, tak doufejme, že příští rok se už sněhové nadílky dočkáme.

Seriál Cyklomaraton 2014 teď pokračuje 12. dubna na jižní Moravě. Více informací najdete na www.cyklomaraton.com.

Výsledky Winter Hradec Králové
MTB 40 km - muži
1. Martin Horák (Ghost Rubena Racing Team) 1:41:10
2. Martin Splítek (ČS Specialized HK) +0:02
3. Jan Procházka (Cyklosport Chropyně) +0:02
4. Jan Hruška (Toyota Dolák MTB Team) +0:11
5. Martin Piruch (Cyklosport Chropyně) +1:39

MTB 40 km - ženy
1. Ivana Loubková (Eleven-Rubena Cvikov) 2:01:26
2. Kateřina Loubková (Eleven-Rubena Cvikov) +0:00
3. Petra Krtičková (HSK Cycling Team) +19:09
4. Michaela Fošumová (KH Tour) +19:53
5. Milena Odehnalová (Tvrdá horská cyklistika) +20:18

MTB 20 km - muži
1. Adam Lavička (Uniqa Jihlava) 0:50:55
2. Daniel Polman (Lidé a Hory Duratec) +0:43
3. Martin Černocký (Inkosport) +1:32

MTB 20 km - ženy
1. Michaela Medková (Hradecký  spinning klub) 1:05:53
2. Simona Tesařová +3:02
3. Markéta Matoušková (BTK Eurobike Praha) +5:24

RUN 7 km - muži
1. Petr Kučera (Cyklosport Chropyně)
2. Robert Honzík (CEPromoteam)
3. Tomáš Lášek (Lavina Team Elite)
 
RUN 7 km - ženy
1. Eva Vejběrová (Cyklo Pokr)
2. Jana Klinecká
3. Vendula Dvořáčková (Báječné ženy v běhu)

Kompletní výsledky všech závodů a kategorií naleznete zde: http://sport-base.cz/v14.html

Sdílet

Galerie