Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

ALPA - Masáží k lepšímu výkonu i uvolnění 2.díl

Základní cíle sportovní masáže jsou dva - prvním je připravit sportovce po fyzické i psychické stránce na podání sportovního výkonu a druhým je přispět k zotavení po výkonu a zbavit sportovce únavy. Podle toho se také liší masáž před a po výkonu. Řekněme si, jaký je mezi nimi rozdíl.

Základní cíle sportovní masáže jsou dva - prvním je připravit sportovce po fyzické i psychické stránce na podání sportovního výkonu a druhým je přispět k zotavení po výkonu a zbavit sportovce únavy. Podle toho se také liší masáž před a po výkonu. Řekněme si, jaký je mezi nimi rozdíl.

Příprava na zátěž

Masáž před aktivitou podporuje výkona zlepšuje kondici sportovce. Masáže před sportovním výkonem jsou ideální zejména tehdy, když chcete dostat vaše tělo do zvýšené teploty ještě dříve, než se vrhnete do náročnějšího fyzického výkonu. Organismus je tak lépe připraven na vyšší svalovou zátěž. Pokud trpíte na zkrácené šlachy, ochablé svaly nebo špatné držení těla, pomůže masáž minimalizovat vliv těchto anatomických disbalancí. K univerzální masáži pro uvolnění svalů a kloubů se hodí například Základní masážní emulze ALPA, která příjemně zvláčňuje pokožku a díky obsahu kreatinu urychluje regeneraci.
 

Zasloužená relaxace po sportovním výkonu

Zejména po sportovních výkonech je masáž namožených partií žádoucí. Po náročné sportovní aktivitě má přispět k uklidnění a regeneraci svalů, osvěží nejen tělo, ale také mysl a na další fyzickou aktivitu se budete o to více těšit. Pokud se však jedná o extrémní vyčerpání, je ideální, aby byla masáž odložená alespoň o jeden den.

  
"Po závodě masírujeme hlavně uklidňujícím stylem namožená lýtka a stehna chladivou emulzí ALPA. Mnoho lidí má problém s bederní páteří, tu jim uvolňujeme lehkým rozmasírováním. Následně doporučíme několik strečinkových cviků a zakoupení gelových tub ALPA, které si mohou aplikovat sami před startem," říká masér Petr Šubr ze zázemí masérského stanu ALPA, který je součástí každého závodu Cyklomaraton a Night Run.

Kdy se vydat ke zkušenému masérovi a jak si můžete pomoci i sami doma, si řekneme v příštím díle.

www.alpa.cz

****

Masážní přípravky ALPA - léty ověřená kvalita za rozumnou cenu

ALPA nabízí rozsáhlou řadu masážních přípravků ve skvělé kombinaci ceny a kvality ověřené stoletou tradicí. Legendu francovku ALPU zná jistě každý, dostupná je však také v několika speciálních variantách: Lesana, Kaštan, Kostival, Arnika a Hřebíček. Masážní krémy, gely a emulze používají profesionální maséři, ale především jsou již po generace oblíbeny pro domácí použití. Masážní krémy dodají pokožce hebkost a vláčnost, jsou vhodné při namožení svalů a kloubů. Masážní gely se skvěle vstřebávají, přinášejí osvěžující a uklidňující účinky. Masážní emulze přispějí k prokrvení svalů a přinášejí chladivý nebo hřejivý efekt. Další informace najdete na Alpa.cz

Sdílet